BFKH – Jogi szakmai fórumon a rovás aláírás

A rovás aláírás betiltásához az apparátust ki kell képezni. A Kormányhivatal híre következik a rovástudó őslakosok megzabolázására. BFKH.

Szakmai fórumot tartottak munkatársaink az új közigazgatási perrendtartással kapcsolatban

Az új, 2018. január elsején hatályba lépő közigazgatási perrendtartásról szóló törvény kapcsán Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH) megtartotta a Perképviselők Szakmai Egyeztető Fórumának első találkozóját 53 jogász munkatársunk részvételével.

A törvénnyel kapcsolatos újdonságokról, a polgári perrendtartásról szóló törvényhez képest legfőbb eltérésekről és a meghonosított új eljárásjogi fogalmakról dr. Szecskó József, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi módszertani irányításért felelős helyettes államtitkára tartott előadást.

A végrehajtási ügyek racionalizálásáról, a perköltség kintlévőségek ésszerű és hatékony behajtásáról dr. Ujlaky Eszter, Jogi és Perképviseleti Osztályunk munkatársa tartott előadást, az ugyancsak ezen az osztályunkon dolgozó és a fórumot megszervező dr. Vanicsek Dorottya konkrét ügyekről, például a székely-magyar rovásírás hatósági igazolványon történő aláírásának alkalmazhatóságáról számolt be.

A fórum célja, hogy kollégáink a munkájuk szempontjából jelentősebb új jogszabályokról alapos és autentikus tájékoztatást kapjanak, továbbá, hogy a BFKH valamennyi peres képviseletét ellátó munkatársa kifejthesse véleményét, feltehesse kérdéseit, ezáltal együttműködésük gördülékenyebbé válhat.

A fórum nagy érdeklődésnek örvend, a következő találkozón az egységes jogalkalmazói gyakorlat kialakításának elősegítése lesz a cél, ahová a szervezők a perképviselők mellett a BFKH másodfokú döntéseit jegyző hatósági területen dolgozó munkatársait is várják.

(BFKH Sajtó)

(kormanyhivatal.hu – eredeti cikk)

Vanicsek Dorottya belső levele az okmányirodai ügyintézőknek:

20160816-foigazgatoi-level

Rovás Infó felhívása: Üzenjünk Budapestnek, elég a rovásüldözésből!

uzenjunk_800px_latin_2

Aki szeretne részt venni az üzenet célbajuttatásában, az többféleképp vehet részt:

  • Igényeljen Ön is rovás aláírásos igazolványt az okmányirodában és küldje el a Rovás Info-nak alárovásos igazolványát – vegyen részt a pályázatunkon!
  • Támogassa a rovásüldözésre felhívó plakátkampányunkat!
  • Töltse le, nyomtassa ki a plakát PDF  változatát és helyezze ki minél több okmányirodához!

Kapcsolódó cikkek:

Share