Honvéd tulajdonos: Jobbik, szittyák, rovás…

A Honvéd 2006 óta George F. Hemingway tulajdonában van. A magyar származású vezető interjúja a rovást is érinti.

Györgyök harca – rovással, Jobbikkal…

George F. Hemingway neve ismert a magyar labdarúgásban, hiszen nem csak a Honvéd tulajdonosa, de maga is játékvezetői múlttal rendelkezik 15 éves kora óta. Születési nevén Szabó György eredileg filmrendező, majd jogász sikeres üzletember lett az Egyesült Államokban, de 1989 óta Magyarországon is befektet, sőt jelenleg Budapesten él.

A sportvezetőként nem éppen konfliktuskerülőként ismert üzletemberrel a 888.hu készített átfogó interjút, melyet nem véletlenül a Magyar Idők és a Magyar Hírlap is utánközölt. Tételesen megkapta a magáét Soros Dzsordzsi bácsi, a baloldal, az ellenzék, a Jobbik, Vona Gábor, a muzulmánok, a bevándorlók … és kb. mindenki, aki nem a Fidesz-KDNP rendszer része.

A riportban vannak azért érdekes gondolatok a posztkommunista magyar mentalitásról, irigységről, önbecsülésről és szégyenérzetről. De túl nagy adag aktuál- és pártpolitika kíséretében … sajnos nemzeti írásunkat is a “horogkeresztes-náci-szittya-csőcselék” gyurcsányi szinten megközelítve. Nagy kár…

(Rovás Info)

Hemingway: Soros egy nagyon intoleráns ember (888.hu)

A Budapest Honvéd tulajdonosa úgy véli, a civil szervezeteknek ki kellene maradniuk a politikából

George F. Hemingway szerint bár George Soros elviekben toleranciát hirdet, valójában egy rendkívül intoleráns ember, mert a saját világnézetét azokra is rá akarja kényszeríteni, akik vele nem értenek egyet. A törekvései ellen fellépőket, illetve az övétől eltérő véleményeket hangoztatókat pedig fasisztáknak és diktátoroknak bélyegzi. A Budapest Honvéd tulajdonosaként ismert üzletember más politikai kérdésekben is kifejtette véleményét, így szólt többek között az illegális bevándorlásról, a civil szervezetekről, de elmondta, mit gondol a magyarországi ellenézki pártokról is.

Ketipisz: Ön korábban azt mondta a Jobbikról, hogy „néhány év és az újkori magyar demokrácia egyik korcsszülöttjére fogunk emlékezni” bennük.

Hemingway: Mi is a Jobbik? A Jobbik egy összetett gyülekezet. Egyrészt sértett, sértődött, sebesült, máshova nem kellő, pszichológiailag gyenge emberek gyülekezete. A hungarista eszmeiség, ami tiltott volt a kommunista rezsimben, mert erre Magyarországnak valóban nincs szüksége, egyszer csak megjelenhetett a Jobbik soraiban. Ugye horogkeresztet nem szabad használni, nácinak nem szabad az embernek mondania magát, mert ez nem népszerű, de a hungarizmus kedvelt gondolat lett a körükben. Aztán van egy másik, mindennel elégedetlen társaság, ők nem jobb- vagy baloldaliak, én máig mondom, hogy a Jobbik nem egy jobboldali párt, hanem egy rendkívül zagyva dolog, amiben a hungarista eszmék, az elégedetlenség, a rovásírás, a szittya nem tudom micsoda…

(888.hu – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share