Újdonság – A magyar környezet atlasza (nyomtatott)

Aki eddig látta, annak csak egy kérdése volt: miért nem jelent meg korábban A magyar környezet atlasza? Rovásos névmutatóval.

A magyar környezet atlasza

A magyar környezet atlasza – a nevéből is kikövetkeztethetően a magyarság által belakott Kárpát-medence táj- és vízrajzát mutatja be. Nem véletlenül hajaz iskolai atlaszra: pontosan ez volt a cél, hogy iskolások, földrajz és történelem iránt fogékonyak vehessék kézbe ezt a hiánypótló művet. Hiánypótló, mert magyar táj- és vízrajzi nevek immár több mint kilencven éve nem jelenhetnek meg egyetlen közös térképen.

Az Atlasz három részből áll:

  • (1.1) a színes, hetvenoldalas térképes atlaszmű (megvásárolható nyomtatott kiadvány)
  • (1.2) a hamarosan kiadásra kerülő szakmai összefoglaló, tanulmány,
  • (1.3) valamint a Rovás Infó honlapjáról ingyenesen letölthető latin- és rovásbetűs névmutató 

Részlet a rovás- és latin betűs névmutatóból.

A magyar környezet atlasza névmutató

Letölthető névmutató (PDF)

A három részből álló kiadványcsalád tartalmi szerkesztője és az összefoglaló tanulmány szerzője Faragó Imre, kiadója Kiss András. Az atlaszt rovásos címerek díszítik, mely Pécsi L. Dániel munkája. Az alaptérkép kidolgozásában közreműködtek: Bagaméri Gergely, Bánkuti Balázs, Fakan Péter, Fellegi Máté, Harsányi Melinda, Madarász Péter, Mezei Gáspár, Szaniszló Ádám, Tóth Erika, Veszely Zsuzsa.

A 15.000 tételből álló névmutatót Faragó Imre, Király Éva, Magyar Réka szerkesztette, a rovás átírásban a Rovás Alapítvány munkatársai működtek közre Rumi Tamás vezetésével. A címlaptervet Butor Zsanett és Nemes Zoltán készítette.

Az atlasz (1.1)  a rovasinfo@gmail.com címen rendelhető meg, ára: 3000 ft + postaköltség.

(Rovás Infó)

Kapcsolódó cikkek:

Share