Rovásírásos, nemzeti fogaskerék?

alt

Még mindig azt hiszik a baloldalon, hogy a “marha nagy nemzeti fogaskeréknek” része a rovás. Hát sajnos nem.

ORBÁN A SZEMÉTDOMBON

Ott kukorékol Európa csörgősipkás bohóca azon a kupacon, amit – a neki csápolókkal együtt – idáig összehordott. Ez a pávatáncosként kukorékoló taréjos populizátor még 2012-ben kormányával a belépéskor így üzent a Nyílt Kormányzati Együttműködés nevű korrupcióellenes nemzetközi kezdeményezésnek:

“Célunk egy átlátható és nyílt, a nemzeti vagyont és a közpénzeket felelősen kezelő, elszámoltatható kormányzat és közigazgatás megteremtése. Mivel a jó és nyílt kormányzás alapvető feltétele a társadalom aktív részvétele a döntések előkészítésében és megvalósításában, így az akcióterv kidolgozása során és a későbbiekben is törekszünk a társadalom és a civil szervezetek minél szélesebb körű bevonására”. Hát ez nem jött össze. Így aztán a mi harcias kakasunk összepakolt és elhagyta a korrupcióellenes szervezetet, miután rájött, hogy illiberális államépítésének ez nem való. A történetről részletesebben a K-Monitor blogján tájékozódhat az olvasó. A kilépés okai valahol itt keresendők, a korrupt bagázsnak ez a szervezet nem smakkolt.

Naná, hogy ezek most fent ülnek a dombon. Azon a szemétdombon, amit eddigi kormányzásuk évei alatt összehordtak. Fékek és ellensúlyok nélküli, törvénygyáros selejtekkel teli, elbaltázott gyilkos-párti, röghöz kötő, nagy nemzeti kupacon. Ezek most készülnek valamire. Titkos szülinapi összejövetelükön eldöntötték, hogy minden körülmények között maradni akarnak, akkor is, ha cigánygyerekek potyognak az égből, akkor is, ha Brüsszel meginti őket, akkor is, ha minden populista lózungokba beáztatott kövér kötél szakad. Maradnak még négy esztendőre és kész!

Ezért nyomathatnak eszement feltételezések szerint – ha akarnak – jobb kézzel több vagonnyi forint-papírt 85 évre titkosítva, legyintve bármilyen inflációs cunamira, emésztve rendesen a devizatartalékokat. Azeri segítséggel benyalnak Moszkvának baltás hűségükért, alamizsnáért kuncsorognak a közelkeleten, eladva hazai várakat és kastélyokat fehér lepelbe öltözött sejkeknek. Ezek örökös pártelnökké választották a felcsútit, ráhagyva mindent, felhatalmazva bármire. Hiszen amit ő tesz – bármit is mondott előtte –, az a nemzeti érdek, az a nép szava, az szent és sérthetetlen, az maga a tündérmese – CEU ide, vagy oda!

Ezek most fent ülnek a kiemelkedő helyen az általuk összehordott, összehányt, olykor kétharmados kupacon és várják, toborozzák, a hozzájuk érkezőket. Akik elsőnek érnek fel, azok világnemzeti üvöltésben törhetnek majd ki: enyém a vár, tied a lekvár! Ez a jutalma a 16 százalékos szja kedvezményezettjeinek – élükön az újgazdagok hizlalt tömegével –, a bayerista békemeneteseknek, meg a kisnyilasok ivadékainak. Gój motorosok kíséretével, kubatovos, habonyos kopaszok bandájával, kreált tekesekkel zavarják el a baloldalról, vagy bármely ellenzéki csoportosulásból a dombra igyekvőket. Enyém a vár, tied a lekvár!

Majd hoznak egy csomó közérzetjavító intézkedést. Rezsicsökkentő aláírás játékukkal felmérve a választói terepet, írtak megint a népnek, hogy elégedettek-e. Velük, a „jókor voltak jó helyen” történelmi szerencselovagjaival. Akik bedarálni szeretnék a baloldalt a turulos, rovásírásos, marha nagy nemzeti fogaskerékbe. Ezért képesek lesznek majd csökkenteni a lakossági terheket is. Elengedik a köztartozások egy részét, adnak nyugdíj-kiegészítést a hűségeseknek, és lazítanak majd az eddigi megszorításokon. Bármire képesek lesznek, hogy hatalmukat megtarthassák!

Ezek éket vernek a baloldali ellenzéki csoportosulások közé. Ehhez is nagyon értenek. Bedarálták már a kisgazdákat, a miépeseket és emdéefeseket, meg a szabaddemokratákat is, az LMP-ről már nem beszélve. Kellő pillanatban még akár elnöki rendszerrel is kirukkolhatnak majd, ha úgy látják, hogy az önjelölt MSZP-s vezér, vagy a túlságosan szerény és csöndes új jelentkezők többé már nem ellenfelek. Gyurcsányt– mondják – már kivéreztették. Enyém a vár tied a lekvár! Automata gombnyomogatóikkal a parlamentben bármit keresztülvihetnek, ha akarnak! Ha ez a nép balga, akkor vele mindezeket meg lehet tenni, és akkor a sorsát végképp megérdemli!

(gepnarancs.hu – eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

Digitális analfabétizmus és a rovás
Munkáspárt - rovással 2.