Új névvel és rovásfelirattal az Igazi Csíki Sör!

Egy hete vetettük fel, hogy rovással írják ki az Igazi Csíki Sör nevét, akkor abból nem lehet baj. Máris megvalósulni látszik ebből valami!

Székely sör – rovással

Az eredeti név használatától román bíróság által eltiltott csíkszentsimoni (bocs, Sansimion Ciuc-i, hiába, mindenhol csík szerepel…) manufaktúra – titkon remélt húzással – megváltoztatta a termékének nevét. Így lett Tiltott Igazi Sör, de a poén az, hogy rovással is feltüntetésre került valami. Hogy mi került rá, azt bízzuk rá a román bíróságra, na meg persze azokra, akik ismerik a rovást. Akik eddig nem ismerték, azok most gyorsan megtanulhatják azt a pár betűt, ami az újonnan kreált söröscímkén található.

Végre felkerült tehát a rovás, mint az önkény elleni megnyilvánulás. Ha ezt is betiltják, csak úgy tehetik meg, hogy hivatalosan is elismeri a román bíróság a székely-magyar rovás létezését: tehát, hogy az van rovással írva, ami!

Kép forrása: Igazi Csíki Sör sörmanufaktúra  FB oldala

(Rovás Infó)

Legyen-e rovásfeliratos az Igazi Csíki Sör?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Rovás Info vélemény:

A legújabb kori rovás-reneszánsz kezdete óta a korszerű rovás hívei felhívják a figyelmet arra, hogy a székely-magyar rovás nem csak kulturális örökség, szimbólum és – nem mellesleg – funkcionális írásrendszer, hanem a sokrétűen használható marketing eszköz is egyben. A gazdaság szinte minden területén lehet alkalmazni, akár kulturális hozzáadott értékként, akár eredetmegjelölésként vagy a társadalmi szerepvállalás világos jelzéseként.

Az ilyen jellegű használatra ma még csak esetlegesen vannak példák, de a jelen eset is rámutat az ötlet életképességére. Bízunk abban, hogy a példa követőkre lel, ezzel is erősítve a nemzeti írásunk korszerű, mindennapi használatát.

Kapcsolódó cikkek:

Share