Csakazértis virtus: úgyis kiírták, hogy csíki sör

Az Indexen kívül szerencsére egy székely lapnak is feltűnt a rovásfelirat a régi-új sörcímkén. Mert ott a lényeg 🙂 És a virtuson: csakazértis!

Úgyis kiírták, hogy csíki sör

Amint hírül adtuk, a marosvásárhelyi táblabíróság jogerős döntése nyomán többé nem használhatja a csíki sör márkanevet a csíkszentsimoni sörmanufaktúra. Az új címkén mégis írja…

Tiltott, de továbbra is igazi marad, avagy a név változik, a tartalom marad, írta meg a hírportálok közül elsőként a mihír, hogy ezentúl Igazi Tiltott Sör néven forgalmazza az Igazi Csíki Sört a szentsimoni gyártó.

„Mostantól átmenetileg az Igazi Csíki Sör neve Igazi Tiltott Sör lesz! Az üveg tartalma továbbra is változatlan marad” – jelentette be Facebook-oldalán a Csíki Sör Manufaktúra.

Ismert: a január 27-én hozott bírósági ítélet kimondta, a Heineken kérésére azonnali hatállyal be kell szüntetni az értékesítését, promoválását, forgalmazását és kínálását minden olyan terméknek, amely tartalmazza a Csíki Sör, vagy a Csíki elnevezést. A cégnek az ítélethirdetéstől számítva harminc napja van arra, hogy visszahívjon a piacról minden olyan tárgyat és eszközt, amin megjelenik a fenti kifejezések valamelyike, beleértve az összes rekeszt, ernyőt, sátrat, hűtőszekrényt stb. Ellenkező esetben ezek bezúzásra kerülnek.

Csíkszentsimonban azonban megtalálták a módját annak, hogy a tiltás dacára a címkékre kiírják, hogy csíki sör, mégpdig rovásírással.

Kérdés, mit kezd a 2015. júliusa óta magyar nemzeti szabványnak számító írásmóddal a Heineken: bosszankodik tovább, vagy ezért is perel, kockáztatva, hogy nevetségessé teszi magát, s a szentsimoni sör után a rovásírásnak is reklámot csinál…

Más is beintett a Heinekennek

Az Igazi Csíki Sör melletti szolidaritás jegyében a Magyar-Turán Alapítvány valamennyi eseményéről, így a Kurultájról, valamint az augusztusi Ősök Napjáról is kitiltja a Heineken termékeit.

Közleményük szerint erről az „Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvényét, a negyedmillió látogatót vonzó Kurultáj Magyar Törzsi Gyűlést szervező Magyar-Turán Alapítvány vezetése hétfőn döntött”.

Az idei Ősök Napjára regisztráló több mint ötven vendéglátóipari egységet írásban értesítik az alapítványi döntésről.

(mihir.ro – eredeti cikk)

Legyen-e rovásfeliratos az Igazi Csíki Sör?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Kapcsolódó cikkek:

Share