Rovásírásos sörrecept?

Index-paródia: olimpia rendezése helyett vegyük meg a Heinekent, rovásírásos recept alapján főzzék a csíki sört! Az ötlet jó: rovott sörrecept.

Szabadságot a Csíki Sörnek!  (Index.hu)

Persze ennél kevésbé ambiciózus terveket is meg lehetne fogalmazni, ott van például nemzetünk féltve őrzött büszkesége, az Igazi Csíki Sör, amelyet 1540 óta rovásírásos sörrecept alapján főznek rendes székely kézművesek a Szent Magyar Királyság területén, most meg a Heineken szét akarja verni.


A Csíki Sör megvétele és felfuttatása aprópénz lenne az olimpiai költségvetéshez képest, az igazán kemény válaszcsapás ugyanakkor mégiscsak az lenne, ha bemosnánk egy akkorát a hollandoknak, hogy a fal adja a másikat: megvennénk a Heinekent, és átmárkáznánk a vöröscsillagos lőrét Igazi Csíki Sörré.

A holland sörpolip piaci kapitalizációja, azaz az összes forgalomban lévő Heineken-részvény értéke 41 milliárd euró, ami kicsit erős összeg, de egy nagy felvásárlási ajánlattal ebből bőven lehetne faragni akár 10-20 százalékot is. Plusz eleve nem kellene minden egyes részvényt megvenni a teljes irányításhoz, a magyarok szívének oly kedves kétharmaddal is beérné az ország.

Így tehát 20-25 milliárd euróért már bekebelezhetnénk a nemzetrontókat, és világszerte híressé tehetnénk a magyar székely sört. Ráadásul a Heineken-csoport egy elég jól menő cég, így az olimpiával ellentétben itt kifejezetten nyereséges bizniszre menne a lóvé. Tehát bosszúból nemcsak a hollandok sörét vesszük el, hanem a profitjukat is. Mi ez, ha nem a világhírű magyar gógyi?

(index.hu – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share