KDNP-s és rovásos névjegye

A Huppa cikizi a pedofil botrányba lebukott KDNP-s politikust, többek közt a rovásírásos névjegye miatt.  Vagy inkább azért?

Sok van a rovásán: belebukott egy gimnazistával folytatott viszonyába a KDNP-s politikus

Február 6-án tette közzé a Nyugat.hu, hogy 19 évnyi alpolgármesterség után lemondott posztjáról Szabó Ferenc alpolgármester (KDNP). A lapnak Szabó azzal indokolta döntését, hogy kutatói munkájára akar koncentrálni, és egyéb magánéleti problémái is hozzájárultak döntéséhez. Mára már kiderült, távozása nem volt egészen önkéntes.

Állítólag 2016 karácsonya előtt derült ki, hogy a most 56 éves politikus hosszú ideje viszonyt folytatott egy most 16 éves lánnyal. A körmendiek szerint a viszony még a az általános iskolában kezdődött, amikor a lány még gyermekkorú volt. A lány szülei ez utóbbi miatt feljelentették a politikust. A feljelentés tényét a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a Nyugat.hu-nak meg is erősítette, és közölték, hogy feljelentéskiegészítést rendeltek el.

A lap kiemelte, hogy ismerősei szerint (Eőry) Szabó Ferenc nézetei meglehetősen furcsák. Többek között hisz abban, hogy a magyarság különleges, a többitől eltérő eredetű faj. Névjegykártyáján rovásírással is szerepeltek adatai. Külön kulturális csatornát tart fenn, ahol előadásai mindenki számára elérhetők…

(huppa.hu, nyugat.hu – eredeti cikk)

 

Rovás Infó vélemény:

Nem az a furcsa, hogy rovásírásos a névjegye valakinek, hanem hogy kormánypárti politikusként használta azt.

Ugyanis semmilyen formában nem sikerült a székely-magyar rovást hivatalosan támogatni a FIDESZ-KDNP kormányzás alatt: nem szerepel a Hungarikumok között, nem része a Nemzeti Alaptantervnek, de az Alaptörvény sem emlékezik meg erről a kulturális kincsünkről, és a Kúria is betiltotta a rovás használatát a szemlyazonosító okmányokon. Így tehát továbbra is nullához konvergál azon kormánypárti politikusok száma, akik rovásos névjeggyel rendelkeznek.

Rovásos humor (Átrovó Oskola Szakál Attila munkája)
(A kép illusztráció)

Kapcsolódó cikkek:

Share