Az Index is észrevette a rovásfeliratot a sörcímkén

Az Index.hu is észrevette az újramárkázott sörcímke különleges elemét:  a székely-magyar rovásfeliratot. Na vajon, mi van kiírva?

Nem tágít az Igazi Csíki Sör: új néven folytatják

Átmenetileg új, punk nevet adott a gyártó a márkának, de rovásírással továbbra is szerepel a címkén az eredeti név. Tiltott Igazi Sör néven folytatja “átmenetileg” az eddig Igazi Csíki Sörnek nevezett italmárka, miután a Heineken keresete nyomán a román táblabíróság betiltotta az Igazi Csíki Sör márkanevű termékeket. Ugyanakkor az új címkén – amit a gyártó tett fel a Facebookra – továbbra is szerepel a Csíki Sör név, de már csak rovásírással.

Kép forrása: Igazi Csíki Sör sörmanufaktúra  FB oldala

Ahogy azt mi is megírtuk, bár a suceavai táblabíróság egy éve elutasította a Ciuc sört megvásárló Heineken keresetét, amit a két sör nevének hasonlósága miatt adtak be, január végén végül mégis betiltotta az Igazi Csíki Sört a román táblabíróság. Az ügyből azóta kisebb fajta diplomáciai botrány lett, miután Lázár János a Heineken termékeinek bojkottjára szólított fel. Ezt a holland nagykövetség eléggé aggasztónak találta.

(index.hu – eredeti cikk)

Rovás Infó megjegyzés:

Eddig csak az Index.hu vette észre, hogy továbbra is ki van írva a régi név, úgy látszik, a teljes bal és jobb oldali sajtó nélkülözi a rovás ábécét a szerkesztőségekből. Innen letölthető, ha szükség lenne rá.

Legyen-e rovásfeliratos az Igazi Csíki Sör?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Tiltott Igazi Sör címkés üvegek – rovásfelirattal

Kapcsolódó cikkek:

Share