Heineken vs Igazi Csíki Sör – rovás címkés videó

Rövid, velős, közérthető videóüzenet a Heinekennek. Rovás és latinbetűs feliratokkal, sőt rovásfeliratos sörcímkével!

Heineken vs Igazi Csíki Sör

Korábbi cikkünkben javasoltuk, de persze sokaknak eszébe jutott, hogy milyen lenne az Igazi Csíki Sör rovásfeliratos címkével? Az alábbi – nagy népszerűséget elért – videóüzenetben feltűnik ez a rovásos változat is. A videó készítője így foglalta össze mondanivalóját, melyben utal a székely-magyar rovásra is:

Kedves Heineken és román cinkosok!

A szerintetek “úgynevezett Székelyföld” igenis létezik! Van saját kultúránk, nyelvünk, írásunk, saját sörünk, saját Hazánk! Akár tetszik, akár nem… Több, mint ezer éve itt vagyunk, és Istenünk segítségével még legalább annyit leszünk! Mint már említettem: akár tetszik, akár nem…

A videóban szereplő átrótt söröscímke (Szakál Attila munkája – Átrovó Oskola)

A videó a Facebookon érhető el, de a youtube-os változat is terjeszthető.

Most már az Igazi Csíki Sör gyártóján van a sör (pardon: sor), hogy valóságban is elkészítse a rovásos változatot. Ugyanis merje ezt a Heineken vagy akár a román bíróság betámadni, mert akkor el kell ismerniük a székely-magyar rovás létét. Ami már akkor is győzelem lenne, ha bebizonyítják, hogy rovással az van kiírva: Igazi Csíki Sör!

A következő tét tehát már nem az, hogy mi lesz a sörmárka sorsa, hanem szabad-e magyar nyelvű és rovásfeliratos sört gyártani a székely embernek? Bevállalják-e a túlélést érdekében? Olvasóink mindenesetre már szavaztak.

(Rovás Infó)

Legyen-e rovásfeliratos az Igazi Csíki Sör?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Kapcsolódó cikkek:

Share