Soros-polip a rovás ellen?

alt

A Demokrata hetilap összeállította a Soros György által támogatott szervezetek listáját. Ezért nem fekszik a rovásírás a Történelemtanárok Egyletének?

A Soros-polip karjai

A Demokrata 2016. november 23-ai száma közli a nyilvánosságra került a Soros által támogatott szervezetek listája.

“Négy nappal az amerikai elnökválasztás előtt közzétette a tavalyi év magyarországi támogatottjainak listáját a George Soros által alapított Open Society Foundations. A szervezet 65 magyarországi egyesületnek, alapítványnak juttatott pénzt összesen négymillió dollár, vagyis bő egymilliárd forint értékben. A pénzekhez azon, civilnek nevezett szerveződések juthattak, amelyek közreműködnek az úgynevezett “nyílt társadalom” eszmerendszer terjesztésében”

A listán szerepel a Történelemtanárok Egylete is, amely elvileg épp olyanokból áll, akik ismerik a magyar történelmet, s elvárható lenne tagjaitól a rovás ismerete, valamint annak oktatása, népszerűsítése. Ehelyett, nyilván a “nyílt társadalom” eszméjének megfelelően, az alábbi, rovással kapcsolatos megnyilvánulásukról adhattunk már korábban is hírt:

Ugyan, minek tanítsunk rovást?

Tanítsuk-e a rovásírást (értsd: magukat a jeleket) a történelemórán? címmel szavazást készítettek az Egylet honlapján. A honlapon (a cikk készítésekor: 2010.10.07. reggel) az aktuális eredmény több mint megdöbbentő: a válaszadók majdnem fele a régi reflexek szerint válaszolt (ugyan!). Nagyon reméljük azonban, hogy történelemtanáraink ennél többet tudnak és ennél többre képesek – az általuk oktatott (?) tanulók, hallgatók érdekében…

Megosztott történelemtanárok?

A szavazásról egy konferencián is beszámoltak, de ebből csak a “megosztottságra” következtettek, s nem arra, hogy esetleg pótolni kellene az oktatásban rejlő hiányosságokat:

Jelenlegi kérdésünk: tanítsuk-e a rovásírás jeleit történelemórán? A válaszadók mintegy harmada (32%) szerint ez fontos része a tananyagnak. Második helyen az “Ugyan” válasz áll 25%-kal. Bár a minta nem reprezentatív, ezek a példák is jelzik a válaszadók megosztottságát. A válaszadók – és a konferencián részt vevők nagy száma is mutatja a téma iránti érdeklődést.

(Rovás Infó)

Kapcsolódó cikkek:

Share