Magyar Narancs, 168 óra – rettegés a rovásírástól

alt

A Magyar Narancs már a rovásírás kormányzati felfuttatását vizionálja, a 168 óra ennek ellenkezőjének örül. 

Az már tényleg a pofátlanság csúcsa, ahogy a KLIK cáfolni próbálja rovásírás kormányzati felfuttatásáról szóló híreket (Magyar Narancs)

Áh, mi nem is, csak a sajtó miatt…

Csodálatos közleménnyel köszöntötte a vasárnapi reggelt a Klebelsberg Központ Stratégiai és Kommunikációs Főosztálya – még jó, hogy van ilyen.

Nem kevesebbet állítanak ugyanis, hogy ők igazán, de tényleg nem azért mérik fel országos szinten a rovásírás oktatását, mert a kormányzat forszírozni akarná ennek a világnagy kamunak az oktatását, pláne nem akarnak beleölni egy nagy határ pénzt, hanem azért – most tessék megkapaszkodni –, mert a tisztelt sajtó érdeklődött náluk, hogy hogy is áll a helyzet ma a rovásírás oktatásával diákokra lebontva.

 

Fotó: MTI-Bugány János
(Rákóczifalva – egységes Kárpát-medencei rovástábla avatása)

Hú, más dolgokban milliókért (sem) adnának ki közérdekű adatokat, most meg országos felmérést készítenek egy rohadt sajtókérdés miatt.

Ki kérdezte? A Riposzt vagy a 888?

Vagy a párt hivatalos lapja?

De itt az egész közlemény, olvassák, s lássák bele a szép jövőnket, minden szava kincs és útmutatás. Eredeti tördelésben, az eredeti helyesírással, végtére is a magyarok oktatásáért felelő kormányszerv.

Sajtóközlemény

Sajtóban megjelent találgatásokkal kapcsolatban

Félrevezető, találgatásokon alapuló cikkek jelentek meg bizonyos médiumokban arról, hogy a kormányzat a rovásírás népszerűsítését, kiemelt támogatását tervezi. A hírekben megjelentekkel szemben a valóság prózai: egy sajtókérdés érkezett a rovásírást tanuló általános iskolás diákok számáról, amelynek a megválaszolásához kért adatokat a Klebelsberg Központ a tankerületi központoktól. A cikkekben sugalmazottakkal ellentétben természetesen semmiféle retorzió nem éri azokat az iskolaigazgatókat, akik nem tudtak határidőig reagálni a kérésre. Sajnálatosnak tartjuk, hogy egyesek, anélkül, hogy állításaikat igazolni tudnák, továbbra is a pedagógusok heccelésével próbálkoznak. Az állami intézményfenntartás nem a retorzióra, hanem a támogató, segítő, menedzserszemléletű feladatellátásra helyezi a hangsúlyt, partnerként kezelve a köznevelési intézményeket.

Klebelsberg Központ
Stratégiai és Kommunikációs Főosztály

Oszt, jónapot!

(Magyar Narancs – eredeti cikk)

Klik: A kormány nem akarja népszerűsíteni a rovásírást

A kormány nem akarja a rovásírást népszerűsíteni – közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) a sajtóban elterjedt hírekre reagálva. A Klik közleménye szerint egyes sajtótermékekben félrevezető, találgatásokon alapuló cikkek jelentek meg arról, hogy a kormányzat a rovásírás népszerűsítését, kiemelt támogatását tervezi.

Mint írták, a hírekben megjelentekkel szemben a valóság prózai: egy sajtókérdés érkezett a rovásírást tanuló általános iskolás diákok számáról, amelynek a megválaszolásához kért adatokat a Klebelsberg Központ a tankerületi központoktól.

A Klik közölte, természetesen semmiféle retorzió nem éri azokat az iskolaigazgatókat, akik nem tudtak határidőig reagálni a kérésre.

(168ora.hu – eredeti cikk)

Miért akarja felmérni a Klebelsberg Központ, hányan tanulnak rovást?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Kapcsolódó cikkek:

Share