Helynévtáblák felmérése – Erdély

alt

Az elszakított országrészen a magyar nyelvű helynévtáblák létére is figyelni kell: felmérés, amelyben Te is résztvehetsz!

A Kétnyelvű utcatáblákért csoport felhívása (Erdély)

Megpróbáljuk felmérni, hogy hol nincs betartva a többnyelvű helységnévtáblákat elrendelő (romániai) 215/2001-es közigazgatási törvény. Ezért, a segítségeteket kérnénk, hogy ha valamely, az alábbi listán szereplő településről biztosra tudjátok, hogy van, vagy éppenséggel nincs többnyelvű helységnévtáblája, akkor azt jelöljétek be a táblázatban. Csak olyan települések szerepelnek a táblázatban, amelyeken az 1992-es népszámláláskor 20% fölött mérték a magyarok arányát.

Arra kérünk, hogy csak akkor írjatok be bármit is, hogyha biztosra tudjátok, hogy van, vagy éppenséggel nincs többnyelvű helységnévtábla!

Köszönjük szépen a segítséget!

A táblázat itt érhető el: többnyelvű helységnévtáblák

Rovás Infó kérése

A fenti táblázatba várjuk olvasóink adatait, hogy a magyarlakta településeken van-e rovástábla a felmérés időpontjában (lásd: Van-e rovástábla oszlopo). Nem titkolt célunk, hogy ahol a magyarság aránya eléri a 20%-ot, oda az önkormányzat rakja ki a magyar nyelvű településnévtáblát – rovással is. A kiegészítő képeket a rovasinfo@gmail.com címre várjuk, a képeket  a rovástérképre töltjük fel.

Rovástérkép (bökjön rá, nagyítható térkép)

(média neve – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share