Folyó rovásírás?

Nem először vetődik fel: vajon lehet-e folyórovássá alakítani a rovást? Használhatnánk-e alárovásként?

Simon Ferenc írásmutatványa

Kedves Rovók!

Íme egy kísérlet a rovás használatának folyóírássá alakítására, formálására. Azért választottam a jobbról balra haladó irányt mert ez jobban fekszik a betanult mozgásnak, a reflexeknek. Azt hiszem a betűk formáin és a mögötte lévő hagyományon van a hangsúly nem az irányon.

Simon Ferenc folyórovás ábécé javaslata

A rovás aláírás kissé esetlennek tűnik, ugyan olyan furcsa mintha valaki késsel próbálna fára folyóírást alkalmazni. Ezért kíséreltem meg a rovást folyóírássá alakítani. Azt hiszem ez személyesebbé tenné a rovást, és talán használhatóbbá is az irodai munka és a hétköznapi jegyzeteléseink alkalmával. (Nagyon kevés időt fektettem bele talán 1 napot mert nem vagyok szakember így fölöslegesnek tartottam az erőlködést. Csak illusztrálás céljából álltam hozzá.)

Ha érdemesnek találják akkor ellehetne kezdeni az betűk kidolgozását melyek a folyóírásnak megfelelnének, de a rovás jelekre is emlékeztetnének.

Üdvözlettel

Simon Ferenc

Rovás Infó vélemény

A folyó rovásnak jelen pillanatban egy fontos alkalmazási területe lehet: az alárovás. Ugyanis egyrészt a saját alárovásunk folyamatos gyakorlása során óhatatlanul kialakul az egyedi kézjegy, s a betűk egymáshoz való viszonya is átalakul. Másrészt ha folyórovást használ valaki, akkor ezzel a trükkel már át lehetne verni az okmányirodák rovásüldöző dolgozóinak lankadatlan figyelmét, mert nem csupa nagybetűt lát, hanem bizony a megszokott latin írásmódra emlékeztet az aláírás.

Simon Ferenc folyórovás írásmutatványa saját nevével. Balról jobbra tartó írás, jobbról balra tartó betűkkel.

Használnád-e a folyórovást?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

(Rovás Infó)

Kapcsolódó cikkek:

Share