Személyi igényelhető a konzulátusokon is

Vajon a magyar Belügyminisztérium megtiltja-e a székelyeknek (is), hogy saját írásukkal írják alá pl. a Csíkszeredában kiadandó személyi igazolványt? Szavazás.

Igényelhető lesz a magyar személyi igazolvány a konzulátusokon is

Az új típusú személyazonosító igazolvány külképviseleteken történő igénylésére 2017. január 16-tól lesz lehetőség – tájékoztatta Pintér Sándor belügyminiszter Szávay István jobbikos képviselőt.

Január elsejétől a külhoniaknak is lehetőségük van magyar személyazonosító igazolványt kérni, de egyelőre csak Magyarország területén lehet igényelni.

Szávay István jobbikos képviselő október végén keltezett levelében számon kérte a kormányt, hogy miért nem tették lehetővé a külképviseleteken is az igénylést. Az erre adott válaszból tudtuk meg, hogy jövő és január 16-tól az összes külképviseleten, így a kolozsvári és a csíkszeredai konzulátusokon is igényelhető lesz.

(ittHON.ma – eredeti cikk)

A Belügyminisztérium megtilthatja-e a székelyeknek, hogy rovással írják alá a személyi igazolványt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

straub tamás

Rovásos személyi okmányok

Várjuk továbbra is olvasóink beszámolóit, tapasztalatait az alárótt személyik okmányokkal kapcsolatban és szintén várjuk még az elkészült okmányok képeit. A fenti hírrre való tekintettel a székelyföldi igénylőkre való tekintettel meghosszabbítottuk a pályázati határidőt!

Pályázzon saját történetével, alárovásos személyijével! A pályázatról itt olvashat bővebben!

uzenjunk_800px_latin_2

(Rovás Infó)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share