Rovás aláírás – angliai igénylőlap a jogosítványhoz

Az angliai magyarok számára mutatjuk be, hogyan lehet rovás aláírásuk. Út az angol rovásos jogosítványhoz.

Angol jogosítvány – rovás aláírás

Képtalálat a következőre: „driver and vehicle licensing agency”Nagy Britanniában bárki igényelhet jogosítványt, még az is, aki nem tud vezetni. Ennek az a magyarázata, hogy nincs személyi igazolványuk. Viszont az angol jogosítványnak lakcímigazoló funkciója is van.

Így, első lépésként “First licence”-t kell igényelni, melynek díja 43 font, ha papíralapon kerül benyújtásra. Online igénylésnél 34 font az eljárás díja. A szükséges “D1” formanyomtatványt bármely postafiókban be lehet szerezni “Application for a driving licence” néven.

A négyoldalas űrlap második oldalának alján kell a fényképet és az aláírást elhelyezni. Az aláírásra semmilyen formai előírás nincs, így akár rovással is alá lehet írni.

angol_jogositvany_alairas

Az aláírás helye az angol jogosítvány igénylő lapon.

A “First licence” valójában tehát egy ideiglenes jogosítvány, amelynek érvényessége korlátlan. Azonban vezetni csak akkor lehet vele autót, ha leteszi hozzá a szükséges vizsgákat.

pall emil_driving licence

Angol jogosítvány – rovás aláírással

Rovásos személyi okmányok

Várjuk továbbra is olvasóink beszámolóit, tapasztalatait az alárótt személyik okmányokkal kapcsolatban és szintén várjuk még az elkészült okmányok képeit – Európa bármely országából.

Pályázzon saját történetével, alárovásos személyijével! A pályázatról itt olvashat bővebben!

uzenjunk_800px_latin_2

(Rovás Infó)

Kapcsolódó cikkek:

 

Share