Rovásírásos sámánista szubkultúra?

Az Index újságírói szerint rovásírásos sámánista szubkultúrából (is) nőtt ki a Jobbik.

Rovásírásos, tehát sámánista?

A balliberális újságírók írásművészetében mai napig létezik egy agymosó, manipulációs próbálkozás. A rovásírást lehetőleg olyan környezetben ábrázolják, hogy az visszataszító legyen: legyen az nácifasiszta vagy jelen esetben egy elképzelt sámánista közeg. Mert aki rovásul tud, az csak sámánista lehet? Pedig nem sok nép mondhatja el magáról, hogy saját szellemi termékei között felsorolhatja a nyelvéhez tartozó írásrendszert.

Az újságírók kedvéért próbáljuk meg elképzelni, milyen lenne, ha egy másik pártot, az MSZP-t úgy jellemeznénk, mint a népszabadságos bolondok szubkultúráját?  Na ugye. Nem mind bolond, aki olvassa (vagy olvasta…) a Népszabadságot, viszont minden bolond Népszabadságot olvas. Tehát nem mind sámánista, aki ismeri a rovást, de nyilván minden sámánista tud rovásírni…

Vona megint lemondatná Orbánt (Index.hu)

Gyurcsányorbán volt a fõszereplője a Jobbik megemlékezéseinek a Corvin közben. A sorból csak az irigylésre méltóan fitt, 89 éves Baranyi László színész élvezetesen elôadott visszaemlékezése lógott ki, egyébként világos volt, hogy az évforduló Orbán Viktor fülkeforradalmár és a szemkilövető Gyurcsány Ferenc összejátszásából létrejött 2016-os Magyarországról szól. (…)

uj-magyar-garda

Corvin közi Jobbik rendezvényen az Új Magyar Gárda rovásfeliratait is említette az Index.hu (Korábbi cikkünk itt)

Orbán gyávasága már láthatóan nagyobb indulatot szül a rég nem csak rovásírásos sámánista szubkultúrából építkező párt hallgatóságában, mint Gyurcsány, akit „őrült Néró” címmel felruházva Murányi Levente még meg is dicsért, amiért eredményesen szétverte a baloldalt.

A szélsőjobb radikális jellegét a beszédeket hallgatva egy külföldi megfigyelő már talán észre sem venné az Orbán szerint zsúrpubisodó párt rendezvényén. Vona kevesebbet kommunistázik és brüsszelezik, mint Orbán egy átlagos péntek reggeli rádióinterjúban. Sőt, talán már Trianon is kevesebbszer hangzik el Vonánál – ezúttal egyszer sem. Kádár is csak annyira jön elő, ameddig Vona megjegyezte, hogy az Orbán rezsim sem jobb nála, ezért ugyanúgy fogja majd végezni – más kérdés, hogy ez Vonának valószínűleg kevés lenne, hiszen nagyrészt épp arról beszélt, hogy a valódi rendszerváltás elmaradása miatt tart ott az ország, ahol: legvidámabb barakk után a legszomorúbb tagállam.

(…)

(index.hu – eredeti cikk)

Te is "rovásírásos sámánista szubkultúrából" jöttél?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Kapcsolódó cikkek:

Share