Az okmányiroda hülyének nézi az ügyfeleket?

Nemcsak tettekben, metakommunikációban is lenézi az okmányiroda az állampolgárokat. Még azokat is, akik nem rovással akarnak aláírni. + Szavazás

Okmányiroda marketingüzenet: te sem vagy egyenrangú!

Sajnos egyre több a szomorú beszámoló, hogy a rovás aláírással személyi okmányokat igénylőket nemcsak elutasító határozatokkal hajtják el az okmányirodák, hanem igyekeznek verbálisan megalázni őket. Sok igénylő hívja fel a figyelmet arra, hogy rendszeresen hamis és jogszabályt sértő állításokkal, félrevezető magyarázkodással próbálják meg őket eltéríteni szándékuktól. Ennek célja az, hogy azelőtt kidobják az ügyfeleket, mielőtt írásos nyoma maradna annak, hogy valaki szeretett volna igényelni alárovásos igazolványt.

Sőt, most már attól sem riadnak vissza az okmányirodai alkalmazottak, hogy letagadják azt, hogy bármiféle kérelmet, adatfelvevő lapot befogadtak volna – hiába a bizonyíték, az elkészült ideiglenes igazolvány, rovás aláírásssal. Hiába a törvényi előírás az igazolványok igénylésének és elkészítésének rendjéről.

Fontos tudni, hogy a hivatal csak és kizárólag írásban utasíthat el bárkit, tehát szóbeli félrevezetés, lebeszélés és fenyegetés hatására sem szabad félbeszakítani a rovás aláírásos igazolvány igénylési folyamatát. Ha valami baja van az okmányok elkészítésével valakinek, írja meg hivatalos formában!

A rideg valóságot, tehát az ügyfél és a “hivatal” viszonyát egyébként hűen tükrözi az Okmányiroda saját honlapja is (http://www.okmanyiroda.hu/), melyet elemezve kiderül, ki is az ügyfél számukra…:

okmanyirodahonlap1

Az ügyfél láthatólag egy félnótás ember, akkora lúzer, hogy a túlméretes, előnytelenül álló szemüvegét is szigetelőszalag (?) tartja össze. Az alsóbbrendűséget kiválóan kifejezi a felülről fotózott főszereplő, azaz a lenézés szó szoros értelmében megjelenik. A bokák összezártan, vigyázzállásban.

Alázatosan kérdezi a félrefésült fejű Gusztáv-típus ügyfél, hogy lehetne-e személyi igazolványa? Igazi alattvalói remény csillog a szemében, hogy az ő nagy problémáját tán méltóztatik megoldani a HIVATAL.

Világosan érthető, hol áll az ügyfél az Okmányiroda (nemcsak reklám) világában? A válasz rá van írva az ügyfél arcára – kényszeredett mosoly jelzi, sok jóra nem számíthat. Akár a szájába is adhatjuk az év kérdését: lehet-e rovás aláírásos igazolványom?

lehetnerovas

Nem akarásnak nyögés a vége!

Az iróniát félretéve ismételten tisztázni kell: a rovás aláírásos személyi iratok kiadásának elutasítása nem felel meg a jogszabályoknak. A törvénytelen állapotot a rovótársadalom nem fogadja el és üzeni az Okmányirodáknak, hogy nézegessék a Média Markt  reklámját – mert hülye azért nem vagyok!

Aki pedig tenni szeretne a rovásüldözés ellen, az itt pályázhat vagy támogathatja a plakátkampányt, sőt ki is nyomtathatja a plakátot.

uzenjunkbudaepstnek_okmanyirodareklamfiguraval

Hülyének nézik-e az Okmányirodában az ügyfeleket?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

(Rovás Infó)

Kapcsolódó cikkek:

Share