Rovás az ígéretfa levelein

A gólyák az ígéretfa leveleire írják ígéreteiket, fogadalmaikat. Talán nem meglepő már, ha ez székely-magyar rovással is történik.

Beiratkozás a TIK-ben

A Szegedi Tudományegyetemre évente több ezer hallgató érkezik azzal a szándékkal, hogy az általa választott tudományterületen elmélyítse ismereteit és pár éven belül diplomára tegyen szert.

Nem volt ez másképp idén nyáron sem, mikoris több, mint 6500 gólya nyert felvételt a szegedi universitas berkeibe. Ám a felvételi után indulnak csak az érdekes feladatok, hiszen következik a beiratkozás. Hogy ez a lépés meglegyen, a rengeteg diáknak el kell látogatnia a József Attila Tanulmányi és Információs Központba, mely mint minden évben most is számtalan érdekességgel, feladattal, játékkal és nyereménnyel várt mindenkit.

A Beiratkozási kampány keretei között számtalan kitelepülő várta a hallgatókat, akik a Hallgatói Szolgáltató Irodába érkeztek. Többek között a Szegedi Dóm Lágotató Központ mellett a Naturtex-SZTE-Szedeák, a Fogorvostudományi Kar és természetesen az SZTE TIK is képviseltette magát egy standdal.

Az SZTE TIK csapata alapvető információk mellett rengeteg érdekességgel látta el a friss egyetemisákat. A Központ standjánál az érdeklődők feliratkozhattak a GreenFo-ra, mely havi rendszerességgel, környezettudatossággal kapcsolatos információkat és rendezvényajánlót tartalmaz. Mindemellett a jó öreg Ígéretfa is előkerült, melynek „Mit vársz ettől a szemesztertől?” kérdésére ezernyi válasz érkezett. A legtöbben sikeres vizsgákat, élményeket, jó bulikat vagy épp órákat, krediteket kértek az Ígéretfától. Azonban volt olyan egyén is, aki rovásírás segítségével terjesztette elő ígéretét a fára.

igeretfa-2

Természetesen a lelkes ígérettevők cserébe ajándékokat is kaptak, sőt, akik még a zöld kvízeket is kitöltötte részt vett a sorsolásokon, melyek keretei között mindkét héten nagy értékű ajándékcsomagok kerültek kiosztásra.

Aki ajándékra szomjazott választhatott más játékaink közül is: egyetem ismereti kvíz, zöld kérdőív. Csak pár a számtalan érdekesség közül.

Egyetemi ismeretei kvízünkkel szerettük volna a gólyákhoz közelebb hozni mind azt, amit az SZTE-ről tudni érdemes: milyen karok vannak, mit is érdemes tudni a szegedi universitas-ról, milyen fórumokat érdemes figyelni, ha releváns információt szeretne kapni stb.

Zöld kérdőívünk segítségével a hallgatóknak betekintést engedtünk az egyetem környezetbarát létébe, melynek köszönhetően az SZTE egy újabb világrangsoron, az UI Green Metric-en szerepel igen előkelő helyen. Központunk, mint az Egyetem Zöld Szíve fontosnak tartja, hogy minden ide érkezőt tájékoztasson és lehetőleg a fenntarthatóság felé vezető úton elindítson.

Az események készült további fotókat megtekinthetik Központunk Flickr oldalán!

(u-szeged.hu – eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

Share