Rovás ABC – iskolai faliújság díszítésére

A tanteremben – pl. faliújság – mindig van szabad hely rovásírás ábécé kihelyezésére – ingyenesen letölthető a korszerű rovás ABC A4 és A3 méretben.

Rovás ABC – A4 és A3 méretben

Az A4-es és A3-as méretben nyomtatható lapon a korszerű székely-magyar rovás jelsor található. Elsődlegesen az osztálytermekbe, faliújságokra lehet kitenni. A történelem, honismeret, technika, rajz- és médiaismeret, magyar nyelv- és irodalom órákhoz hasznos szemléltető eszköz.

suli_1

Rovás ábécé szemléltető lapok a táblán

Az ABC minden, az iskolában már megtanult latin betűhöz megadja annak rovásbetűs párját. Az ABC 2 oldalból áll: az első tartlamazza a korszerű egységes jelsort, míg a másodikon az úgynevezett bogárjeleket, számokat, történeti jeleket, valamint az írásjeleket is megtaláljuk. A bogárjelek érdekessége, hogy három jelet idő jelzésére is használhatunk (nap, hónap, év).

A rovásszámok sem maradhatnak ki erről az összefoglaló lapról, amelyet szabadon lehet nyomtatni, sokszorosítani. Tartósabb használat esetén laminálás is szóba jöhet.

  • Letölthető Korszerű egységes székely-magyar rovás jelsor A4 méretben (PDF)
  • Letölthető Korszerű egységes székely-magyar rovás jelsor-kiegészítés A4 méretben (PDF)
  • Letölthető egylapos fekete-fehér változat A4 (PDF)
  • Letölthető egylapos piros-fekete változat A4 (PDF)
szekely_magyar_rovas_abc_9-21-a4 szekely_magyar_rovas_abc_segedjelek_2-01-a4 a4-falitabla-1-0 a4-falitabla-1-0-piros

(Rovás Infó)

Oktatási tapasztalatok

Várjuk Olvasóink beszámolóit az iskolai oktatás tapasztalatairól, az eredményekről és szívesen teszünk közzé javaslatokat, ötleteket vagy akár kérdéseket is.

(Rovás Info)

Kapcsolódó cikkek:

Share