Plakát a rovásüldözés ellen

Magyarországon üldözik a rovást – hívjuk fel a figyelmet erre szégyenre köztéri plakátokkal! Olvasóink és a rovótársadalom segítségét kérjük.

Üzenjünk Budapestnek – gyűjtés plakátra

A Kúria vitatható ítéletével világossá vált: a világon egyetlen helyen, Magyarországon tilos a nemzeti írásunkat hivatalosan használni. Ezt a tényt sajnos még csak azok ismerik, akiket érdekel a rovás, illetve szeretnék ezt az élő írásrendszert használni a mindennapi életben.

A folyamatos jogsértés gyanúját felvető, barbár rovásüldözésre való figyelemfelhívás egyik hatásos eszköze lehet köztéri plakát kihelyezése, melynek helyszínére várjuk olvasóink javaslatát. A legjobb helyszín kiválasztása után a kihelyezendő plakát költségeinek előteremtéséhez adománygyűjtésbe kezdünk.

A tervezők a kormánypropaganda plakátkampányaiból ismerős arculatot hasznosították újra, ha már az adófizetők úgyis bőségesen kifizették az árát. Így – a már jól bejáratott “Üzenjünk Brüsszelnek” mottó mintájára – azt üzenjük Budapestnek, hogy elég a rovásüldözésből!

uzenjunk_800px_latin_2

Rovás Aláírás 2016 – a rovásüldözés ellen – plakátterv

Tesszük ezt azért, mert még Brüsszelben is, hasonlóan sok európai uniós országhoz gond nélkül lehet használni a nemzeti írásunkkal készült aláírást a hivatalos okmányokon, de ugyanezt a budapesti székhelyű Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH), immár a szintén budapesti Kúria bíztatásával minden erővel akadályozza.

A kormányablakok sok esetben már odáig süllyedtek, hogy szó szerint elhajtják, fenyegetik és üldözik azokat az ügyfeleket, akik igazolványukba aláróni szeretnének. Mindezt annak ellenére, hogy a törvény betűje egyszerű, rövid és könnyen érthető:

“A polgár aláírása: születési vagy házassági családi és utónevének az általa használt és elismert írásképe.”

A bürokrácia tehát lábbal tiporja a törvényt, pedig éppen az ügyintézőknek és hivatali elöljáróiknak kellene betartani azt, illetve a tisztességes eljáráshoz való jogot. A vélhetően politikai indíttatású koncepciós eljárás miatt már arra is van példa, hogy a rohamosan csökkenő népességű Magyarország még állampolgárait is elveszíti (elüldözi).

Hova tennéd ki a rovásüldözés elleni plakátot?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Facebook csoport alakult

A közösségi médiába is várjuk az érdeklődőket és a szimpatizánsokat, itt osszuk meg híreinket az üggyel kapcsolatban. Ha eleged van a rovásüldözésből, csatlakozz az Üzenjünk Budapestnek! Facebook csoporthoz!

Adománygyűjtés köztéri plakátra

Az alábbi táblázatból kiválaszthatja pénztárcájának, lehetőségeihez megfelelő összeget, amelyet a Paypal Buy Now gombjának megnyomásával Paypal számlájáról, vagy bankkártyájáról tud utalni. Cégek esetében a támogatás az adóalapot csökkenti, melyhez támogatási szerződés készül. Minden támogatás a Rovás Alapítvány számlájára érkezik. Ha úgy egyszerűbb, a banki utaláshoz itt találja a bankszámlaszámot.

  • 500 Ft-tal támogatom a rovásüldözés plakátkampányt 
  • 1.000 Ft-tal támogatom a rovásüldözés plakátkampányt 
  • 5.000 Ft-tal támogatom a rovásüldözés plakátkampányt 
  • 10.000 Ft-tal támogatom a rovásüldözés plakátkampányt 

Minden támogatónknak ezúton köszönjük a segítséget, hogy a rovásüldözés elleni plakátkampány sikeréhez hozzájárul.

(Rovás Infó)

Kapcsolódó cikkek:

Share