Pályázat: Üzenjünk Budapestnek!

A pályázók saját alárovásukkal üzenhetnek Budapestnek, hogy ők is megértsék: ne üldözzék a rovást!

Üzenjünk Budapestnek! Európai rovás-aláírás pályázat

A Rovás Alapítvány nyílt pályázatot ír ki mindenki számára, aki személyi azonosító okmányait a székely-magyar rovással írja alá. A pályázat célja az, hogy képet alkossunk a világról, miként kezelik másutt nemzeti identitásunk fontos részét és Budapestnek is megmutassuk: a világon bárhol lehet használni az alárovást hivatalosan is, hátrányos megkülönböztetés nélkül.

A pályázatokat elsősorban Európai Unió területéről, de akár a Föld bármely országából is be lehet küldeni.

Pályázók köre:

Minden magyar származású, magát magyarnak valló, külföldön élő polgár, aki vállalja, hogy legalább egy személyi azonosító okmányt úgy készített el a fogadó országban, hogy azon az aláírása székely-magyar rovással készült. A hivatalos személyi azonosító okmány lehet személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél, vagy bármely más hivatalos, fényképes személyi irat.

Ha még nincs, akkor igényeljen most alárovásos igazolványt, hogy tudjon pályázni!

Benyújtandó dokumentumok:

  1. Szkennelt kép vagy fényképmásolat az alárovásos személyi okmány azon oldaláról, ahol a székely-magyar rovás aláírás szerepel. (Lehet mobillal is rögzíteni)
  2. Az igazolvány képét a palyazat@rovas.info címre kell küldeni, csatolmányként.
  3. Egysoros nyilatkozat az e-mail részeként, hogy az okmányon szereplő arcképét szeretné-e elrejteni vagy vállalja az arcát is. Nyilatkozat hiányában elrejtésre kerül az arckép.

Pályázati határidő:

  • 2017. szeptember 30.

Eredményhirdetés:

A pályázat kiírója értékelő bizottságot alakít a pályaművek elbírálására. Az alábbi kategóriákban hirdetünk díjazottakat:

Esztétikai kategóriákban

  • Legszebb alárovás kategória 1-1 fő (férfi/női)
  • A legötletesebb összerovás kategória 1 fő

Földrajzi és különlegességi kategóriákban

  • Legkülönlegesebb alárótt okmány kategória 1 fő
  • Európán kívüli területek – a legtávolabbi alárovás kategória 1 fő

Magyarország kategóriában

Mivel Magyarországon 2014.08.28 óta tiltják az alárovás használatát, ezért a magyarországi pályázók az alábbi kategóriákban nevezhetnek:

  • 2014.08.28 előtt kiállított rovásos okmányok tulajdonosai – a  Móricz-díj ezüst alárovás fokozatára pályázhatnak.
  • 2014.08.28 után kiállított rovásos okmányok tulajdonosai – a Móricz-díj arany alárovás fokozatára pályázhatnak.
  • Elutasított igénylők – Csatári-díj alumínium fokozatát kaphatják. Ez esetben értelemszerűen az elutasításról szóló jegyzőkönyvvel vagy visszautasított adatlappal is lehet pályázni, melyhez várjuk a történet rövid összefoglalóját is.

Külön felhívjuk a magyarországi pályázók figyelmét, hogy bármikor és akárhányszor igényelhetnek alárovásos igazolványt, több elutasított adatlappal, jegyzőkönyvvel is lehet pályázni. A várható rohamra az Okmányirodák már felkészültek.

A díjazottak okleveleket valamint a Rovás Alapítvány által felajánlott rovásos könyvcsomagot kapnak, melynek postázási költségét magára vállalja a kiíró. A pályázókat a kiíró e-mailben értesíti az eredményről.

Az eredményhirdetés időpontja: 2016 december 12. hétfő

Kapcsolat:

A pályázók csatlakozhatnak az Üzenjünk Budapestnek! FB csoporthoz, ahol a pályázattal kapcsolatban felmerülő eseteket, kérdéseket megvitathatják.

Adatkezelési záradék:

A pályázó az alárovásos okmányairól készített felvétel elküldésével felhatalmazza a pályázat kiíróját, hogy arról beszámoljon honlapján, valamint nyilvános helyeken megjelenítse.

A pályázat kiírója gondoskodik róla, hogy a publikálásra kerülő pályaműveken ne legyenek láthatók a személyi okmány azon adatai, amelyek alapján az okmányt illetve tulajdonosát azonosítani lehetne (azonosító szám, születési időpont).

(Rovás Alapítvány)

Kapcsolódó cikkek:

Share