Jeddi Árpád Levente és a rovás

A világsajtó által felkapott. Jeddi Árpád Levente kamionosként dolgozik, a rovásírást is ismeri.

Jeddi Árpád Levente – ahogy eddig még nem ismertük!

Jeddi Árpád Levente – Ismerősen cseng a név? Számos helyről hallhattunk erről a férfiról annak a videónak kapcsán, melyet 2015 novemberében töltött fel az internetre, azonban sokat mégsem tudunk róla…

Addig valószínűleg mindenki képben van, hogy az autópályán bóklászó migránsok felmásztak a kamionokra, sőt, meg is rongálták azokat a franciaországi Calais-ban. Árpád járművét sem kímélték, így erre jött az elhíresült reakció, melyet videón rögzített. Nah, de ezt a témát már biztosan mindenki ismeri, hiszen világméretű port kavart.

Én azonban szerettem volna az általánosan kialakult kép mögé látni. Tudni szerettem volna, hogy milyen ember a hétköznapokban Jeddi Árpád Levente. Éppen ezért felkerestem őt, majd otthonában beszélgettem vele, és meg kell mondanom: egy igazi egyéniséget ismertem meg!

Beszélgetésünk során megtudtam, hogy a történtek kapcsán már számos helyről keresték fel interjúért. Csak a hazaiakat említve szerepelt a kereskedelmi TV csatornák műsorában és rádiós reggeli műsorban, és szinte nem is volt olyan lap, vagy online felület, ami ne cikkezett volna róla. Mindezek mellett felkeresték külföldi médiumok is: a kamionos interjút adott a BBC londoni stúdiójának, de felkeresték Indiából, Japánból és Indonéziából is, hogy beszélhessenek vele.

Beszélgetésünk közben megakadt a szemem egy, az asztalon bőr tokban heverő hatalmas túlélőkésen. Van egy kis késmániám, mondta Árpád, majd behozott a szobába még pár különleges darabot, amiket megnézhettem, és közben elmesélte a túlélőkés történetét. Ezt a Ranger kést május 16-án kaptam a katonai alakulat egyik veteránjától, aki tiszteletbeli Rangerré fogadott engem. Ez a világon egyedülálló – mondta. Ennek a késnek a különlegessége, hogy eredeti Texas Ranger penge van benne, mely 4 cm-rel hosszabb a boltban vásárolható hasonló darabok pengéjénél – folytatta. A pengén szerepel monogramom (J. A. L.) és egy különleges felirat is. Ez a kés olyan éles, hogy konkrétan borotválni lehet vele!

14424090_174780126298085_668889758_oInnentől kérdés nélkül folyt a beszélgetés. Elmesélte, hogy késmániája mellett más szenvedélye is van: most éppen íjászkodni tanul, illetve megtudtam azt is, hogy nagyon kedveli a technikai újdonságokat. Mindezek mellett szeret főzni, ahogy ő mondja: mindent csak úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva!

Kiderült, hogy Árpád rendkívül művelt ember. Remekül ismeri a történelmet, ismeri a rovásírást, folyékony írás és olvasás szintjén.

Említettem neki, hogy sokan nem is tudják, hogy a Jeddi az ő eredeti családneve, mire ő egyszerűen ennyit válaszolt: Sokan azt hiszik, hogy a George Lucas által készített Star Wars filmsorozatból honosítottam magamnak egy betű eltéréssel egy nevet, de nem. Marosvásárhelytől keletre, kb. egy km-re van egy gyönyörű szép kis falucska, Jedd. Én innen származom: ahogy vannak miskolciak, tataiak, én JEDDI vagyok. Az őseim több száz évvel ez előtt kisnemesi rendfokozattal bírtak, melynek az volt a neve, hogy lófőszékely – mondta. Adót nem kellett ugyan fizetniük, azonban háború idején hadba kellett vonulniuk, mivel rendelkezniük kellett akkora uradalommal, hogy a lófőszékely lovon, 10 fő gyalogos katonával vonuljon hadba. Voltak olyan háborúk, például a török ellen, amikor már a 15 éves fiúkat is vinni kellett, hogy megvédjük hazánkat. Éppen ezért, amikor a mostanában történteket átélem, úgy érzem, őseim forognak a sírjukban. Napjainkra a muszlim csoportok száma ijesztően megnövekedett. Hamarosan népszavazás, bár nem sok értelmét látom, hiszen egyértelmű, hogy a magyarok nem akarnak migránsokat, Magyarország, a lakosság NEM akarja őket idetelepíteni!

A beszélgetés során kitértünk a folyamatban lévő ügyére is, elmesélte, mit gondol, illetve – akármi is legyen majd a döntés a bíróságon – hogyan fog gondolni a történtekre, változik-e majd véleménye. A rendőrségről átkerült a nyomozati anyag az ügyészségre, vádemelési javaslattal. Ami igazán furcsa, hogy iratismertetés még nem történt, ez a lépés kimaradt…. A bírósági tárgyalás idején fel lesznek töltve olyan videók is a youtubra, amiket eddig rögzítettem, és ahol jól látható az is, hogy mi milyen távolságra van a kamiontól. Olyan felvételek, melyek a fizika egyszerű törvényeit bizonyítják. Ha ezeket figyelembe vesszük, hogy 50 km/h sebességgel, 1 méterre megyek el a járda mellett lakott településen belül, ott, ahol az óvodások sétálnak, vagy gyereket tolnak a babakocsiban, és nem lesz semmi bajuk, vagyis közlekedésbiztonsági szempontból ez nem veszélyes, akkor nehogy már baja legyen annak, aki mellett 25 km/h-val megyek el több méterre…. az autópályán! Még a feltételezés is irreleváns, hogy veszélyeztessek így bárkit is… Ráadásul el akarják venni a jogosítványomat… a cselekményem tárgyi súlya véleményem szerint meg sem közelíti ezt a számomra legsúlyosabb intézkedést. Be akarják vonni a vezetési jogosultságomat az ügy idejére, ami ha elhúzódik akár évekig, akkor dolgozni sem tudok

Amikor az ember 45-46 éves, már bőven kialakult az életszemlélete, rálátása a világra. Én úgy gondolom, hogy egy bírói döntés nem tudja már ezt befolyásolni. Az ember józan eszét, ha egy ilyen döntés befolyásolni akarja, nem a retorzióval, hanem a simogatással lehetne elérni… – fejti ki véleményét Árpád. Szerintem nem mindenáron csak büntetni kell – folytatja. Ez sokszor csak ellenszenvet szül a társadalomban. Ez talán kicsit olyan, mint a gyereknevelés. Vannak persze megbocsájthatatlan bűnök, de úgy gondolom, hogy mi, ősi magyar hitünkből fakadóan külön pontba szedett törvények nélkül is felismerjük ezeket. A sok jogi csűrés-csavarásból elege van már néha az embereknek. Érezzük, hogy mi az, ami emberileg elfogadható, és mi az, ami már undorító. A mi erkölcsi rendünk érzi ezt, nem kell jegyzetelni, hogy hogyan is kellene egymás mellett élni nekünk, magyar embereknek.

Kedves olvasók! Önöknek a leírtak után mi a véleményük?

Hosztafi Amanda

(füzeshírek.hu – eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

Share