Hun tanya – rovásos étlap fából

Hagyományőrzés részeként a fa étlap és rovásfeliratok is vannak a Hun tanyán, Szentegyházán.

Újráztunk a Hun tanyában

Az utolsó látogatásom óta határozottan jó benyomást tett rám a hely.

Az étlap fizikailag kicserélődött, egy egyedi, fa étlapra nagyon szép gravírozott grafikákkal, idézetekkel, róvásírásos fordítással, nagyon illik az étterem stílusához. Az étlap beltartalma nem sokat változott, megtalálhatóak rajta többnyire ázsiai beütési ételek, székely gyomorra szabva. Mindig örülök mikor “rövid” étlapot látok a 100+ tételes helyett, mivel sokkal nagyobb eséllyel lesz jól elkészítve a fogás.

A pincér ügyes, még egy pohár pálinkával is meg akar kínálni, ügyesen javasolja a desszertet, nagyon rendben van.

Ugyanazt rendeltem mint utolsó alkalommal: fokhagymás joghurtban érlelt csirkecomb tepsis burgonyával, kevert salátával.

Határozott fejlődés érezhető: a krumpli friss, nem száraz, a hús omlós , korrektül megsütve, és még a kevert salátát is sikerült izgalmasabbá tenni egy kis vörös káposztával. Határozottan jó!

huntanyalogo

Egyedül a kenyér hagy kivánnivalót, hisz nem a legfrissebb, de ezt leszámítva minden rendben van. Itt megjegyzem hogy a kenyeret kérés nélkül hozzák, nem számolnak semmit fel pluszban, úgyhogy abszolút piros pont.

A számla szép bőrtartóban érkezik, szintén ellátva a hely logojával.

Mindenképp egy ajánlott hely aki szép helyen, korrekt, ár-értékarányban kifejezetten jót akar enni.

Sándor Barna

(gasztromania.ro – eredeti cikk)

Hun Tanya

Korszerű rovásalkalmazások

Továbbra is várjuk Olvasóink beszámolóit és fényképeit nemzeti írásunk korszerű hétköznapi alkalmazásairól. Kiváltképp érdekesek a Hun tanya megoldásához hasonló, a gazdasági életben és az idegenforgalomban, vendéglátásban használt megoldások, melyek bizonyára jó példával szolgálnak majd a rováskedvelő vállalkozások számára.

Kapcsolódó cikkek:

Share