Címerek rovás szalaggal

Kárpát-medence magyarlakta területeinek címerei rovásfelirattal hamarosan letölthetők a Rovás Infó oldaláról.

Címerekkel írt történelem

Kiss András kezdeményezésére Pécsi L. Dániel tervezte meg azokat a címereket (32 db), amelyek a magyar tájegységeket jelképezik. A címerek alatt a szalagon latin- és rovásbetűs feliratok jelzik a címerhez tartozó terület, történelmi tájegység megnevezését. A címerkollekció a Címerekkel írt történelem c. könyvben kapott nyomtatásban helyet, amelynek második kiadása is hamarosan megjelenik. A kiadással párhuzamosan a címerek letölthetők lesznek a Rovás Infó oldaláról, amelyeket szabadon fel lehet használni.

A kiadó célja, hogy ezek a címerek minél szélesebb körben terjedjenek el, használatukkal tudatosuljon elszakadt nemzetrészeink történelme és létezése. A szalagon ugyanis a bal oldali évszám az elszakítás éve, a jobb oldalán pedig a címer tervezésének, létrejöttének évszáma szerepel.

Rovás a jelképeinken

A heraldika szabályai és hagyományai szerint készíti címereit Pécsi L. Dániel, akinek új alkotását mutatjuk be. A címerek állandó részét képezik a feliratok, melyek latin-betűvel és rovással egyaránt megjelenítik az adott település, vidék, illetve országrész nevét.

Erdely

Erdély címere latin- és rovásfeliratos szalaggal

(Rovás Infó)

Letölthető címerek:

Kapcsolódó cikkek:

 

Share