Rovás karaoke – Kormorán

Ismét egy rovásfeliratos zenei kisfilm, ezúttal az Kormorán egyik ismert dala. Pontos rovásfelirat, korszerű egységes rovásbetűk.

Nemzeti írás, nemzeti összetartozás

Mint korábban is írtuk a székely-magyar rovás sorsa tükörként szolgál számunkra: amikor a nemzet felívelő ágban van, a rovás is virágzik, ha pedig sorvadunk, nemzeti írásunk is pusztul.

A mai “értéksemleges” világban reménysugárnak számít a rovás legújabb kori újjászületése, fejlődése és növekvő népszerűsége. Persze, a nemzeti értékeinket támadók és ellenzők, valamint a fanyalgók és lusták felülmúlják az alkotó és tevő embereket számban, de nem elhivatottságban és az építő munka minőségében.

Az elmúlt majd egy évtized gyökeres változást eredményezett a székely-magyar rovás jelenkori, hétköznapi alkalmazásában a művészetektől az oktatáson át, a műszaki tudományokig és a gazdaságig. Bízunk abban, hogy e folyamat nem szakad meg és a közeli jövőben nemzeti írásunk visszanyeri méltó helyét a magyarság szellemi értékei közt.

Addig is minden rovó, rovást kedvelő a maga lehetőségeihez mérten tehet nemzeti írásunkért, ha másképp nem is, mint annak önálló használatával. Ahogy az alábbi szép példa (az Kormorán klasszikusa) is mutatja … akár csak egy-egy újjelenkori rovásemlék – a Youtube-ra feltöltött rovásfeliratos dal – formájában.

Várjuk Olvasóink leveleit

Ha további jelenkori kulturális rovásemlékre, rovásalkalmazásra lel, küldje el a Rovás Infó szerkesztőségébe, és mi nem habozunk megosztani a szép és jó példákat.

(Rovás Infó)

Kapcsolódó cikkek:

Share