Ismerős arcok – Rovásfelirattal

alt

Egy újabb rovásfeliratos zenei kisfilm, ezúttal az Ismerős arcok egyik klasszikusa. Pontos rovásfelirat, korszerű egységes rovásbetűk.

Nemzeti írás, nemzeti összetartozás

A székely-magyar rovás sorsa tükörként szolgál számunkra. Ha a nemzet felívelő ágban van, a rovás is virágzik, ha pedig sorvadunk, nemzeti írásunk is pusztulóban van.

Ezért mai világban határozottan reménysugárnak számít a rovás legújabb kori újjászületése, fejlődése és népszerűsége. Igaz, a támadók és ellenzők, a fanyalgók és lusták e témában is bőven felülmúlják az alkotó és tevő embereket számban, de nem elhivatottságban és a munka minőségében.

Az elmúlt évtized gyökeres változást eredményezett a székely-magyar rovás jelenkori, hétköznapi alkalmazásában a művészetektől az oktatáson át, a műszaki tudományokig és a gazdaságig. Remélhetőleg, e folyamat nem szakad meg és a nem túl távoli jövőben nemzeti írásunk visszanyeri méltó helyét a magyarság szellemi értékei között.

Addig is minden rovó, rovást kedvelő a maga erejéhez mérten tehet nemzeti írásunkért, ha másképp nem is, mint annak önálló használatával. Ahogy az alábbi szép példa (az Ismerős arcok klasszikusa) is mutatja … akár csak egy-egy jelenkori rovásemlék – a Youtube-ra feltöltött rovásfeliratos dal – formájában.

Várjuk Olvasóink leveleit

Ha további jelenkori rovásemlékre, rovásalkalmazásra lel, küldje el a Rovás Infó szerkesztőségébe, és mi nem habozunk megosztani a szép és jó példákat.

(Rovás Infó)

Kapcsolódó cikkek:

Share