Debrecen-Józsa – Rovástáblák várják az avatást

Debrecenben még mindig nincs felállítva rovástábla, de nem tettek le róla Józsa táblaállítói.

A rezsim változott, a módszer maradt

Ugyan ki emlékszik ár Drágabolgárúr és társaira a szocialista hatalom utolsó évéből, akik minden fórumon a rovástáblákat gyalázták? Elvileg új szelek fújnak, de a rovásműveltség üldözése, a táblaállítások akadályozása keveset változott. A rovást azonban megállítani nem lehet, a jelenkor rovásüldözőinek pedig azt kívánjuk, hogy mihamarabb együtt lehessenek elődeikkel … a történelem szemétdombján.

(Rovás Info)

A rovástáblák várják, hogy méltó helyükre kerüljenek

Bizonyára sokan emlékezek olvasóink közül arra a 2012-es történetre, amikor egyesületünk (Józsai Turul Hagyományőrző és Kulturális Egyesület) két rovásírásos helységnévtáblát állított fel a 35-ös út mentén. Sajnos ezeket a táblákat lebontatták az illetékesek. Egy pillanatra sem szeretnénk politizálni, ezért nem minősítjük a történet (negatív) szereplőit.

A rovásírásos helységnévtábla Józsán

Az azóta elbontott rovásírásos helységnévtábla Józsán

debrecenjozsa

Debrecen-Józsa rovástáblája

De jelezni kívánjuk mindenkinek, hogy nem tettünk le arról, hogy ezek a táblák álljanak, ékesítsék településünket és népszerűsítsék egyedülálló kincsünket, a rovásírást! A “Debrecen-Józsa” feliratú táblák természetesen megvannak, méltatlanul egy garázsban pihennek, de eljön majd a pillanat, amikor a méltó helyükre fognak kerülni!

(jozsa.hu- eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

Share