Gárda, rovás, Árpád-sáv

Az egy milliárdért a kutyát sem érdeklő belterjes liberális propagandafilmet ekézi a széllib blogger. Sehol egy turul, sehol egy rovásírás…?

Rovás – nemzeti jelkép

Ezt nem onnan lehet tudni, hogy az elvileg nemzeti-polgári hatalom az elmúlt 5 és fél év alatt pl. az Alaptörvényben védte volna meg, beemelte volna Nemzeti Alaptantervbe, esetleg a hungarikumok közé. Hanem onnan, hogy a szerencsére egyre törpébb kisebbséggé jelentéktelenedő ballib megmondóemberkék nemzeti jelképgyalázó szándékkal körmölt irományaiban szinte állandó elem lett nemzeti írásunk.

A Magyar Gárda történetét, a jelenség és a történeti környezet tárgyilagos elemzését még csak célul sem tűző balliberális propagandafilmre az adófizetők pénzéből egy milliárd forintot költöttek el teljesen feleslegesen. De a hamis sztereotípiáktól hemzsegő, szokásos magyargyalázó agit-prop műremeket még így is kevesellik némelyek, a küszöb alatti ingertárból hiányolva a magyar nemzeti jelképeket… így a rovást is.

(Rovás Info)

Sterilgárda

Igen csak kilúgozottra sikeredett Goda Krisztina filmje. Egy kanálnyi realizmussal azonban könnyen ütős alkotás lehetett volna.12002955_435936603274953_1759426568813878685_n

A film annyira megijedt önmaga árnyékától, hogy semmi, de semmi konkrétumot nem vállal fel. Se egy Árpádsáv, se egy Nagy-Magyarország, se egy turul, se egy rovásírás.

Akkor mi van? Egy kiszámítható és jól értelmezhető tanmese, a befolyásolható és az orránál vezethető tömegről, akiknek a nehéz időkben elég csak egy ellenségkép és máris kézi vezérlésűvé válnak, és hogy miként tömi meg valaki a zsebét mások kopaszra nyírt fejéből.

(Popcorn – eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

Share