Tót himnusz – magyar népdal

Miután a tót tudósok felfedezték az ős-szlovák rovásírást, újra fellángolt a bébi-állam önazonossági jelképeiről a vita. Nézzük a himnuszt.

A szlovák himnusz eredetileg egy magyar népdal volt?

Hatalmas vitát és ezzel óriási feszültséget keltett egy cikk, melyet a világhálo.info tett közzé. A cikkben azt állítják, hogy a hivatalos Szlovák himnusz eredetileg egy magyar népdal volt. Ez az állítás többeket felháborított. Viszont sokan úgy gondolják, hogy tényleg ez az igazság.

Már a kérdés felvetése is rendkívül kellemetlen… lehet egyesek számára. Az eredeti forrásnál ezt írták:

“Hát ezen mi is meglepődtünk. Az a zene, amit 1919 óta szlovák himnuszként énekelnek, az előtte évszázadokig “Azt mondják, nem adnak engem galambomnak” címmel magyar népdal volt…”

Majd született több hozzászólás is- pro és kontra. A teljesség igénye nélkül:

– A címer a magyar címerből, a himnusz a magyar népdalkincsből, a történelem a magyar történetből, a terület a magyar Felvidékből, a koronánk, stb. mint tót eredetűnek feltüntetve, legutóbb a magyar rovásírás. Ezt klasszikusan eltulajdonításnak hívják és a Tízparancsolat 8. parancsolata tiltja.

Van, aki másként gondolja: A Szlováknak nevezett emberek 90% a Magyar ősöktől származnak.

Támpontnak érdemes végighallgatni az alábbi összeállítást. Hogy mi az igazság? Döntsd el te magad! A véleményed megírhatod a videó után. Kíváncsian várjuk!

(Netextra – eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

Share