Autómatrica rovással

Példaértékű kezdeményezés olvasónktól: avagy van hely a rovásfeliratnak a saját autónkon is! Megoldás – autómatrica.

Autó matricázása – rovásfeliratokkal

Néhány mondatban leírom és képekkel bemutatom az autóm matricázási folyamatát. Amikor megvásároltam az autóm, úgy döntöttem, hogy a rajta lévő matricákat és reklámokat eltávolítom. Sokáig nem is volt rajta semmi. Egy idő után úgy gondoltam talán mégis csak jó lenne valamit rátenni, ami egyértelműen mutatni fogja, hogy az autó tulajdonosa magyar nemzetiségű. Felmerült több ötlet is, végül a rovásírás mellett döntöttem. Egy ideig eltartott mire az ötletből valóság lett, de megérte.

opelrovas1

A keresztnevem hátul- autómatrica

This slideshow requires JavaScript.

Nevem kezdőbetűi bal és jobb oldalt. 

Később Nagy-Magyarországos matricán gondolkoztam, de még nem döntöttem el, hogy feltegyek-e. Egy kirándulás során Veszprémben láttam egy parkoló autó visszapillantó tükrén Nagy-Magyarországos matricát, így már nem volt kérdés, hogy az autómon legyen-e.

opelrovas4
Nagy-Magyarország autómatrica hátul. 

A rovásírás fényvisszaverő, hogy este is jól lássák. Az Ősök Napján, Bugacon vettem egy Felvidék matricát is. Valamivel később hozzájutottam rovásírásos rendszámtábla tartóhoz.

opelrovas5

Rovásos rendszámtábla tartóval kiegészítve 

Egyelőre itt e történet vége. Bízom benne, hogy másoknak is megtetszenek a rovásírásos matricák és bátran fel is használják.

Üdvözlettel
Madarász Zoltán, Ógyalla

További ötletek?

Nemzeti írásunk, kulturális örökségünk jövője a megtartó hétköznapi használattól függ. Ha ötletes, tetszetős mindennapi rovásalkalmazást látnak a kedves Olvasók, küldjék el a beszámolót és a képeket a Rovás Info-nak.

(Rovás Infó)

Kapcsolódó cikkek:

Share