Rovástábla avatás – Kaba II

Folyamatosan szaporodnak az egységes székely-magyar rovástáblák településeinken. Beszámoló a rovástábla avatásról – Kaba.

Egység és egységes tábla

Immár 5. éve halad sikeresen a székely-magyar rovás helynévtáblák állítása. Őseink hagyományainak megőrzése mellett, kiváló oktatóeszköz is a tábla, illetve jelenleg 4 egykori országrészünkön (Belső-Magyarország, Erdély, Kárpátalja, Felvidék) hirdeti a magyar összetartozást. Kaba után várjuk további települések jelentkezését, csatlakozását a mozgalomhoz.

Rovás Alapítvány

Kaba

2015.11.28-án szombat délelőtt Kaba is csatlakozott azokhoz a településekhez, ahol ezentúl 2 db rovásos helységnév-tábla fogja üdvözölni a településünkre érkezőket! Az esős időjárás ellenére is voltak, akik kíváncsian várták a táblák leleplezését. A Himnusz eléneklése után Rigán István, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés jobbikos képviselője roppant átfogó beszédet tartott a rovásírás történetéről és létjogosultságáról.

Kaba_2015_11_28 043

A képviselő úr beszéde után leleplezte a táblát, amelyet hatalmas taps fogadott. A táblák jelképezzék a nemzeti összetartást, őseink iránt érzett tiszteletünket és székely nemzettestvéreink autonómiatörekvése melletti támogatásunkat!

Szebb jövőt!

(Rovás Infó – olvasónktól)

Könnyen, gyorsan és szakszerűen

Ha nincs még az Ön településén egységes székely-magyar rovás helynévtábla, akkor már csak Önön múlik, hogy mikor lesz. Barátokkal, ismerősökkel összefogva bárki állíthat szakszerű, egységes rovástáblát. Részletesen tudnivalókért érdemes áttekinteni a Rovás Infó táblahíreit.

Ha Önöknél már van egységes rovástábla, akkor a tapasztalatokkal, összefogással segítségére lehet a szomszédos településeknek. Hamarosan indul az összefüggő rovástáblás területek felmérése és versenye. Vajon hol a legnagyobb Rovásfölde?

Kapcsolódó cikkek:

Share