Proli lap – occsó rovástábla

Aktuális balliberális szótár kivonat és képzelgés a norvég alaptól a migránsokon át a rovástáblákig. 16+

Rovásos tábla occsóér’

– Halló, Tiborczffya & Rokonai Turultábla Zrt.? Itt Alsódágvány falu jegyzője beszél. Rovásírásos táblát szeretnék rendelni önöktől, kettőt. Igen, az időjárásálló műanyag modellt, a szélirányt jelző Szent Jobbal és a villogó karácsonyi irányfényekkel, plusz bónusz besurranó Mikulással. Hogy éppen akciós a rózsaszín plüssszegély? Ez igazán szerencse! A felirat? Hát az legyen ráírva, hogy „Norvég migráns, ne akard, hogy itt érjen az éjszaka!”

konokpéter003

Jól mutat majd itt a faluvége táblán, rögtön az alatt, hogy „LEADER – Európai falu”. Bár itten a falugyűlésben a Jobbikos Béla, akinek a kocsmája van, a Kuruc Bisztró, mondta már a Cébéás Karcsinak, aki a polgármester úr nekünk, hogy „Karcsikám, aranyapám, hát a német szövetségeseink tiszteletire, ha már szobrot nem emelünk, mint Pesten, legalább az a leadert írjad mán át Führerre”, de a Karcsi azt mondta, inkább a Szent István szobrot nevezzék át Hóman Bálintnak, ha már annyira zsezseg a koalíciós partner, mer’ aztán még elapadnak a végin az únijós források.

Na, szóval a legújabb kedvezőtlen nemzetközi történések fényében a falu közvéleménye erősen norvégellenesre módosult! Menjenek vissza Afrikába, vagy ahonnan ide ette őket a fene! Ez itt a mi dágványunk, alsódágványiaké! Viszont a rovásírást, na azt meg komáljuk! Ősi magyar kultúránk az nekünk, akik itten gyökérkezelünk…. gyökérkezünk… gyökerezünk, na! Csak aztán rövid tábla legyen ám! Három-négy olyan fasza kriksz-kraksz, nincs erre túl nagy keretünk. Ezek a székelyek úgyis olyan kevésszavú emberek, hát nem?

„– Mönnyé, fijam, Kábel, oszt’ csapd agyon azt a morgós mödvét! – Mönnyön a rosseb, idösapám, heil, erőst fúvik odaki’ a hó!”, meg ilyen faszságok, amiket a Wass naccsosúr írt. Szóval, mint a szomszéd faluban, Nekeresdinkábbon, ahol egy áthúzott nulla a rovásírásos helynévtábla, megvolt nekik tízezerből, plusz a pártjutalék.

Hogy mit? Hát persze, hogy kiírtuk rája a közbeszerzési pályázatot! Hát minek tetszik nézni minket, valami haramiáknak?

(Muon.hu – eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

Share