Dinoszauruszok, rovás és konteo

Egészen gondolatébresztő poénkodás lenne a dinoszaurusz téma, csak azok a fránya ideológiai görcsök ne lennének.

Baller utópisztikus humor…

Ami a maga módján akár el is éri “viccesség” szintjét, kis görbetükörrel ide-oda. Még az injekciós kategóriás ál-ősmagyarkodóknak is – jogosan. Viszont a modern társadalomkritikai szösszenet eredetinek mondható dinoszauruszok fonalába nem igazán szükséges és nem is következetes a mongol régészet és a rovás cikizésének bekeverése. Ez csak a magyarországi baller-blogger irányzat pavlovi reflexe. Kész csoda, hogy a turul most megúszta…

(Rovás Info)

Konteó kell? Tessék!

Bár a világ tudományos közvéleménye undorral, megvetéssel és lenézéssel viszonyul Dr. T. Dordzsnak professzor tudományos munkásságához, az általa vezetett, mongol paleontológusokból álló kutatócsoport 1998-ban váratlan és szenzációs felfedezést tett a Góbi sivatag déli részén. Ennek eredményeit a hivatásos paleontológusok a mai napig tagadják és megpróbálják eltitkolni a világ közvéleménye elől. Azzal a nevetséges állítással érvelnek, hogy Dordzsnak professzor a tudományos fokozatait zsebtolvajként szerezte a pezsgő életű mongol metropoliszban, Shinejinstben.

1998-ban éppen egy kb. 70 millió éves kőzetréteget tanulmányoztak a Góbi sivatag teljesen érdektelen részén, amikor az alábbi feliratra bukkantak:

konteo

Az unalmában papírsárkányt eregető professzort és társait teljesen megdöbbentették a látottak, mivel a felfedezés azt jelentette, hogy már a dinoszauruszok is rendelkeztek írásbeliséggel. A jeleket sajnos nem tudták értelmezni, mígnem a magyar származású Bogár László, az expedíció fotósa és producere ámulva vette észre, hogy, mint oly sok hasonló esetben a világon, itt is az ősi székely rovásírásról van szó. Nagy gyakorlata lévén ennek olvasásában, gyorsan meg is tudta fejteni a felirat jelentését:

“Hülye, aki elolvassa!”

A mongolok először ledöbbentek, majd harsány, mongolos röhögésbe törtek ki. Dr. T. Dorzsnak professzor vidáman ki is jelentette:

– Bogár úr teljesen hülye!

A pokoli nevetés úgy söpört végig a társaságon, mint Dzsingisz kán hordái a mongol sztyeppéken. Amikor véget ért a fékevesztett érzelemnyilvánítás, a professzor megállapította:

– Ezek szerint a dinoszauruszok találták fel székely rovásírást, magyarul beszéltek, és rendkívül fejlett volt a humorérzékük!

konteo2Bogár László elmagyarázta, hogy a felirat egy ősi időkből származó, tipikus magyar tréfa, melynek ma is nagy jelentősége van a tradicionális hitvilágban. Azt azonban ő sem gondolta volna, hogy mindez 70 millió évre nyúlik vissza.

A közelben egy barlangot fedeztek fel, amely tele volt rovás-, jobban mondva kaparásírásos feliratokkal. Minden valószínűség szerint egy ősi könyvtár maradványaira bukkantak a kutatók. A feliratok archiválása és feldolgozása után érdekes tények láttak napvilágot a dinoszauruszok eddig teljesen ismeretlen társadalmáról.

A mai elképzelésekkel és a nevetséges hivatalos elméletekkel szemben a dinoszauruszok világa nem egy huszonnégy órán át tartó véres és kegyetlen mészárlásból állt.

A feliratok tanúsága, azaz a professzor teljesen megbízható állításai szerint, a valóságban egy békés, archaikus, a környezetükkel teljes mértékben harmóniában élő világot alakítottak ki a maguk számára.

… (folytatás az eredeti cikkben)

(Huppa – eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

Share