Csíkrákos – Rovásoktatás közös erővel

Követendő példa, nemcsak Székelyföldön: az önkormányzat és a helyi cserkészcsapat közös programja.

Kárpát-medencei értékek

Nemzeti írásunk megőrzése és fejlesztése jelen pillanatban semmilyen állami, közintézményi feladatnak nem része. Ebben a helyzetben kiemelt jelentősége van a felhasználói közösség – a rovótársadalom -, valamint a rovásműveltséghez kapcsolódó tudományágak, szakterületek művelőinek önkéntes, önálló munkájának. Szintén elengedhetetlen az oktatók, közművelődéssel foglalkozók szerepvállalása, hiszen a tudás és az érdeklődés átadásában rájuk hárul a főszerep.

Rovásoktatás 

Csíkrákos Község Önkormányzata és a 18. Zöld Péter cserkészcsapat közös szervezésében 2015. november 12-én 17 órától rovásírás tanfolyam várja az érdeklődőket. Szívesen várnak minden érdeklődőt, aki szeretné jobban megismerni a rovásírást. A terv szerint minden csütörtökön lehetőség lesz a rovás gyakorlására és tanulására.

A tanfolyam helyszíne: Csíkrákosi Cserei Mihály Általános Iskola. Visszajelzéseket a makszemhunor@gmail.com e-mail címre vagy a 0745039859 telefonszámon.

plakat_rakos

A felhívás plakátja is stílszerűen részben rovásos.

Felhívás Olvasóinkhoz

Örömmel fogadjuk a Rovás Info Olvasóinak híreit rovásoktatással kapcsolatban, melyet továbbközölve segítünk a tanítás népszerűsítésében.

A pályázat folytatódik

A székely-magyar rovást tanító oktatási intézmények (iskolák, óvodák), művelődési házak, könyvtárak és civil szervezetek számára a Rovás Alapítvány 3-3 csomag készségfejlesztő rováskártyát ajándékoz – a nagy sikerre való tekintettel – a készlet erejéig! Ehhez csak ki kell tölteni egy egyszerű pályázati adatlapot (link).

Várjuk a jelentkezőket!

(Rovás Infó)

Kapcsolódó cikkek:

Share