Székelyföld – rovás térkép (letölthető)

Október 24-én nagyszabású akcióra készülnek a székelyek: őrtüzekkel és kivilágítással megjelölik Székelyország történeti harárait. Letölthető térkép!

A székely területek határa – rovással

“A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) közösségi élményt kíván nyújtani a székelyeknek azzal, hogy október 24-én este őrtüzekkel és fényszórókkal kivilágítják Székelyföld külső határait. Erről Izsák Balázs SZNT-elnök beszélt kedden, egy sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón. “Nem az a cél, hogy bekerüljünk a rekordok könyvébe. Az az elsődleges célunk, hogy minél több székely ember számára közösségi élményt adjunk” – jelentette ki Izsák Balázs. Hozzátette, hogy a székely zászló mellett Székelyföld körvonala is jelkép, és meg akarják mutatni, hogy Székelyország körvonala nem azonos a román kormány által elképzelt közép-régió körvonalával.”

Kiss András ötlete alapján Lazányi János elkészítette Székelyföld térképét, amelyet a Rovás Infó oldaláról tölthetnek le. Természetesen a térképen a Székelyország részei rovással kerültek feltüntetésre. A térképen kiegészítésként Székelyföld érmeképe látható, amely már valóságosan is igényelhető. A térkép szabadon terjeszthető, nyomdai minőségű változata szabadon felhasználható nyomdai termékeken is – természetesen változtatás nélkül.

Szekelyfold rovas 800px

  • A rovásos Székelyföld térkép nagyobb felbontású változatáért kattintson ide!
  • A rovásos Székelyföld térkép PDF formátumban nyomdai minőségben innen tölthető le.

Az akcióhoz társulva a Rovás Infó letölthető Erdély településjegyzékét ajánljuk még az olvasó figyelmébe, amelynek “Székelyföld” fejezetében az összes székelyföldi település neve rovással is olvasható. A településjegyzék létrejöttéért is szintén Kiss Andrást illeti a köszönet.

Székelyföld rovásfelirat

 Székelyország rovásfelirat

További rovásfeliratokat pedig innen tölthetnek le amelyeket kinyomtatva felhasználhatnak molinók, transzparensek, plakátok és szórólapok készítéséhez is.

Reméljük, hogy a székely önrendelkezésért folyó küzdelemben minél többen felismerik, hogy az önálló székely-magyar írásrendszer egyrészt mint jelkép és arculat, másrészt mint kulturális örökség és szellemi erőforrás juthat fontos szerephez.

(Rovás Infó)

Kapcsolódó cikkek:

Share