Rovás könyvbemutató – Kézdivásárhely

Október 23-án Kézdivásárhelyen rovásos könyvbemutatóra kerül sor, másnap rovásoktató képzéssel folytatódik.

Rovásoktatás Kézdivásárhelyen

Kézdivásárhely főterén a 44-es Udvartér 1. szám alatti EMNT- és Néppárt-székház Erzsébet-terme. Rumi Tamás rovásíráskutató, szakíró a következő kiadványokat mutatja be október 23-án 17.00 órai kezdettel:

Folytatásként szombaton, október 24-én 11 órától rovásírás-oktatás az Erzsébet teremben, ahol azokat várjuk, akik nemcsak megtanulni akarják, de másoknak is szívesen megtanítanák a rovást.

Október 24-én valósul meg a Székelyföld kivilágítása akció is 

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) közösségi élményt kíván nyújtani a székelyeknek azzal, hogy október 24-én este őrtüzekkel és fényszórókkal kivilágítják Székelyföld külső határait. Erről Izsák Balázs SZNT-elnök beszélt kedden, egy sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón. “Nem az a cél, hogy bekerüljünk a rekordok könyvébe. Az az elsődleges célunk, hogy minél több székely ember számára közösségi élményt adjunk” – jelentette ki Izsák Balázs. Hozzátette, hogy a székely zászló mellett Székelyföld körvonala is jelkép, és meg akarják mutatni, hogy Székelyföld körvonala nem azonos a román kormány által elképzelt közép-régió körvonalával.

“Tudatosítani kell az emberekben, hogy ehhez a területhez ragaszkodunk. (…) Ez az a terület, amelyen a székelység ma is 75 százalékos többséget alkot, és amelyen a regionális és kisebbségi nyelvek európai chartája szerint a magyar nyelv regionális nyelv” – fogalmazott Izsák Balázs.

(…)

(transindex.ro- eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share