Ötszáz forintos rovás

Az Unicode nem támogatja a rovás 500-as jelét (sem). Akkor hogy rójuk át az ötszáz forintost? Válasz a Rovás Designtól.

Gagyi Unicode megy a kukába

Egy hungarofób amerikai szabványlobbista, néhány tucat magyarországi futóbolond és pénzen vett MSZT-szavazat következménye a rovás-Trianon, amely miatt egyelőre nemcsak elveszett a Kárpát-medencei rovás, valamint a Steppei rovás az egyetemes magyar rovásműveltséghez való szerves illesztésének technikai lehetősége, de még a csonka székely-magyar rovás “szabvány-diktátum” is alkalmatlan a korszerű használatra.

Ezt megtapasztalják mindazok, akik nem csak “szájjal” rónak 🙂 … Azonban szerencsére már majdnem kész az alternatív lehetőség a gagyi Unicode-mocsár megkerülésére. Hamarosan minden rovó kézhez kaphatja a valódi megoldást!

(Rovás Info)

500 Ft – Unicode

Az Unicode szabványosítás többek között az 500-as számot is elkaszálta, már ugye hivatalosan, emellett az X betű is tiltott. Szóval a “pinx” felirat minden egyes pénzen “szabályszegő” magatartást jelent, és az 500 Ft úgy, ahogy van, szabálytalan. Az persze más kérdés, hogy a szabvány a használható számjegyek (1, 5, 10, 50, 100, 1000) formája mellé használati útmutatót nem ad, azaz azt se tudni, hogy  £££££ vagy  ¥£ formájú helyesen, de ez ne akadályozzon.

De akkor az 5000-es mintájára elkészült az Unicode-kompatibilis ötszázas (de azért csak a miheztartás végett x-szel írt pinx maradt)
rovás500_eh
Rovás 500-as: 500-as rovásjellel
rovás500_uni_fb

Rovásított ötszáz forintos: 5*100 formában

Egyéb hír, hogy a 20000 forintos bankjegy megújítása is megtörtént, decemberben jön ki az új zöldhasú, az első adandó alkalommal természetesen érkezik a rovás-verzió is belőle.

U.i. természetesen továbbra is az eredeti verziót tartjuk helyénvalónak, ez csupán a szabvány karikatúrájaként jött létre.

(Rovás Design – eredeti cikk)

Kapcsolódó véleményfelmérés:

Hogy rónád le az 500-at?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Kapcsolódó cikkek:

Share