Foci – Gagyi rovás és az ultrák

Nemzeti írásműveltségünk és a sport kapcsolata sok szép eredményt hozott, nem csak a foci területén. A mostani eset az ellenpélda.

A gagyi nem elfogadható

És ez vonatkozik a rovásműveltség alkalmazására szintén, még ha az eredeti szándék alapvetően jónak is indult. Miképp nem énekeljük hibásan a himnuszt, nem vonjuk fel a nemzeti lobogót fejjel lefelé, többszörösen hibás rovás feliratokkal sem illik díszíteni plakátokat, kiadványokat, vagy cégéreket.

Nos, most ilyet sikerült összehozniuk az Szurkolói Iroda nevével fémjelzett egyezetési akció szervezőinek. A plakáton szerepet az “Erő, hűség, remény” mottó, de a kezdetleges és igénytelen betűtípussal készült rovás átírásnál a magánhangzók hibásak. Ez nem méltó a sport, a foci szellemiségéhez.

“Eró, húség, remény” – hibás rovásfelirat

(Rovás Info)

A Parlamentbe mennek a magyar ultrák – Orbánnak is levelet írtak

Megérkezett a meghívó a Szurkolói Irodához az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságától, egy jövő héten, kedden esedékes egyeztetésre – tette közzé az Ultras Diósgyőr Facebook-oldal, hozzátéve, hogy az ultrák egy végül el nem küldött levelet is írtak Orbán Viktornak, a segítségét kérve. Ezt is megmutatták.

Az Ultras Diósgyőr Facebook-oldal beszámolója szerint a Szurkolói Iroda megfogalmazott egy levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek, melyben a közbenjárását kérték a szurkolók, hogy az általuk korábban megfogalmazott problémák megoldása kerüljön ismét napirendre.

A levelet azonban nem kellett elküldenünk, mert a délután folyamán , megérkezett a meghívó az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságától egy jövő héten kedden esedékes egyeztetésre.

A drukkerek szerint bizakodásra adhat okot, hogy “a szurkolók képviselői és a kormány ezzel a feladattal megbízott tagja ugyanúgy érezte a helyzet rendezésének fontosságát”, és úgy tűnik, “a táborok visszatérése, amely Kósa Lajos nyári ígéretére tett gesztus volt, nem volt hiábavaló”.

(Csak foci – eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

Share