Ismét rovás-nácizás

alt

A rovásmozgalom nagy eredménye: ma már a liberálisoknak szinte mindenről a rovás jut eszükbe. Ezt is megéltük.

Liberális Mórickák

Eddig többnyire a szélsőbal médiabugyraiból szoktuk meg, hogy a rovásgyűlölő szubkultúra megnyilvánulásait, de nem ritkán a liberálisok is lehuppannak erre a szintre. Ha a képzelt-valós ellenfeleiket akarják gyalázni, szintokszóként előkerül a rovás … a rovás-nácizás.

(Rovás Info)

Késelős álhírt terjeszt a Nemzeti Arcvonal (Index.hu)

Két rendőrt késeltek meg illegális bevándorlók Budapest XXII. kerületében kedden – terjeszti megdöbbentően primitív stílusban a hírt szélsőjobboldali Nemzetarcvonal.net. Vagyis nem is megdöbbentő a stílusuk. És természetesen nem is hír a hírük.

A rendőrség szerint ugyanis ilyen nem történt, nem támadtak meg rendőröket migránsok.

Kedd délután Budafok egy részén valóban fokozott volt a rendőri jelenlét, mert 48 külföldit állítottak elő, akik nem tudták igazolni a magyarországi tartózkodásuk jogosságát. Őket a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz szállították – közölte az Indexszel az ORFK Sajtóügyelete.

Mindez egyáltalán nem meglepő – nyilván, ha történt volna bármilyen atrocitás a menekültek és a magyar rendőrök között, arra a migránsokról átlag kétpercenként hírt adó közmédia az elsők között tudott volna. A kamu hírt gyártó szélsőséges portál fotóin is csak rendőrautók voltak, mentők sehol.

A szélsőjobboldali weblapok között egyébként láthatóan megkezdődött az álhírgyártó verseny a Wass Albert Rovásírásos Horogkeresztje a Turulmadaras Árpádsávval díjért. És az ordasabbnál ordasabb gyűlölködő hazugságok elég könnyen terjednek is a neten.

Bő egy héttel ezelőtt egy nevenincs szerb bulvárlap weboldalára hivatkozva a vajdasági magyar nyelvű Délhir.hu írt arról, hogy mintegy ezer fős, zömében férfiakból álló és többek között botokkal felfegyverzett migráns csoport rohamozta meg a szerb-magyar határt Horgosnál. Akik a nagy rohamban valószínűleg felszívódtak egy fekete lyukban, mert az „erőszakos és vallásilag is fanatizált tömegről” a Csongrád Megyei Rendőrfőkapitányság sem hallott. A hazugságot egyébként rengeteg komolytalan weboldal vette át, és a Facebookon több mint tízezer megosztást kapott.

Július elején pedig a Jobbik házitévéje, az N1 közölt egy riporot “Bevándorló erőszakolt magyar lányt a vonaton” címmel, ám később a rendőrség közleményéből kiderült, hogy az erőszakoló nem egy illegális bevándorló, hanem egy szerb állampolgár volt. A migránsokkal kapcsolatos félelmkeltésnek visszatérő eleme, hogy a menekültek magyar nőket erőszakolnak meg, ám ilyen eset a valóságban még nem történt.

(Index.blog – eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

Share