Betűtészta rovás jelekből

Rovás betűtészta

A rovásos betűtészta folyamatosan kapható immár a neten is. Iskolakezdésre ajánljuk a menzák figyelmébe!

Rovásos betűtészta

Korábban már hírt adtunk az újszerű próbálkozásról, amikor is megkísérelték nemzeti írásunkat egy mai, mindennapi formába önteni. Azért is fontos ez, mert nemzeti írásunk nem múzumi tárgy, hanem élő, folyamatosan változó és az új kihívásokra válaszokat kínáló szellemi erőforrás. A rovás korszerű használata a hagyományápolás mellett tehát nemzeti írásműveltségünk fejlesztését és korszerűsítését is szolgálja egyben.

Az rovás betűtészta ötlete egyrészt technikailag komoly kihívás, másrészt a gazdasági szférában mutat példát az új szerepre. Reméljük, hogy a találékony rovótársakat további érdekes megoldásokra sarkallja a rovás betűtészta első változata.

Várjuk Olvasóink további leveleit és fényképeit a székely-magyar rovás hétköznapi gazdasági alkalmazásainak példáiról.

(Rovás Info)

betuteszta2

Rovásírás betűtészta – rovásfelirattal is
webes ára 240 ft (500 gr)

A rovás betűtészta gyártójának ismertetője

Józsa Tészta: Száraztészta gyártással cégünk 27 éve foglalkozik. 1985-ben családi vállalkozásként indultunk. Az évek folyamán beruházásaink révén napjainkra korszerű technológiával felszerelt üzemcsarnokban készítjük termékeinket.

Fő profilunk a tojástartalmú tészták gyártása igen széles formaválasztékban, de készül nálunk tojás nélküli és durumbúza őrleményből is tészta. Említést érdemelnek az általunk gyártott és forgalmazott szárított levesbetétek: grízgaluska, májas és húsos gombóc és zsemlekocka.

(magyarkosar.hu – eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

Share