Rovás – baloldali ikon

A szélsőbalos törpe kisebbség és a rovásellenző szubkultúra halmazainak metszete: Népszava…

Mórickák…

Akiknek mindenről ugyanaz a néhány dolog jut eszükbe. Mára kialakult egy – szerencsére egyre inkább eljelentéktelenedő – réteg, amelynek világképében, gondolkodásában a “rovás” mindannak egyik szimbóluma lett, ami ellen(nemzeti értékek, jobboldaliság, magyar kultúra, stb.) totális harcot folytatnak. Ebben az úgynevezett “rovásellenes” szubkultúrában nemzeti írásunk bármely említése, megjelenítése kizárólag negatív –lekicsinylő, gyűlölködő, gyalázkodó – szövegösszefüggésben történhet, valahogy úgy, mint a viccek Mórickája esetében: mindenről a rovás jut eszükbe.

(Rovás Info)

Mentsük meg a Télapót (Népszava)

Csődbe ment Finnországban a Télapó, azaz Joulupukki, vagyis a lappföldi Dianordia cég, amely működteti Télapó irodáját, ahová évente gyerekek milliói címeznek leveleket, kérve, hogy teljesítse kívánságaikat – írta meg lapunk a szörnyű hírt. A Dianordia 200 ezer eurós adósságot halmozott fel, elmaradt az adófizetéssel, s így csődeljárást indítottak a vállalkozás ellen – jelentette az AFP hírügynökség.

Nem értem, miért nem csap le kormányunk erre a kínálkozó gazdasági, és politikai lehetőségre. Amint már annyiszor, megvédhetnénk Európát, ezúttal a Télapó-hiánytól. Megvédhetnénk magát a Télapót is, hiszen abban is jobban teljesítünk, a reformok működnek. Gondoljunk csak bele! Sárdöngölő-alsó LED világításának árából megvehetnénk az egész Joulupukki brandet. Államosíthatnánk a céget, csökkentve vele a Télapórezsit.

Egyúttal véget vethetnénk a tudománytalan finnugor mítosznak, hiszen tudjuk, hogy a Mikulás hun, szkíta, pártus, sőt rovásírás származású, s már a színmagyar Jézus csizmácskáját is ő töltötte meg Felcsúton.

Joulupukki egyesülhetne a Nemzeti Parkolási Zrt-vel, nem is kérdés miért.

Igaz, akadhatnak apró problémák, ezért az illetékes államtitkár közleményben biztosítaná szorgos népünket, és a hanyatló Európát, hogy a csomagok kiszállítása zökkenőmentes lesz. Még a Készenléti Rendőrség is besegítene.

És az óvodások december elején már vásárolhatnának is a NER Mikulásának puttonyából. Mert az ingyenességet csak fokozatosan vezetnénk be.

(Veress Jenő – Népszava – eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

Share