Rovás a MÖM rendezvényen

Ismét nyári kulturális rendezvényen kapott helyet a rovás, immár Zagyvarékason a MÖM szervezésében. Beszámoló.

CSALÁDI, BARÁTI, BAJTÁRSI HÉTVÉGÉN JÁRTUNK – MÖM NAPOK 2015 

Tudni kell, hogyha nyitottan áll az ember a világ elé, akkor sok mindent kipróbálhat és sok helyre eljuthat. Kell egy csipetnyi bátorság, egy kis kalandvágy, de főként az: emberek maradjunk. Nyitottan áll szerkesztőségünk annak a meghívás elé is, amikor a Zagyvarékas-Kisszögön a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) által szervezet Magyar Önvédelmi Napok elé néztünk és sok kedves, hazaszerető, egyszerű emberi értékeket képviselő személlyel találkozhattunk. Sokszor hallottunk már arról: “Nem a ruha teszi az ember.” Így volt ez bizony most is, hiszen hiába fekete öltözék, a szív bizony piros, fehér, és zöld színekben pompázott. Fényképes, videós beszámolónk által visszatekinthetik az elmúlt hétvége eseményeit, illetve jövőre – akik idén kihagyták volna ezt a rendezvényt – tervezhetik a családi, baráti összejövetelt.

A szombati napról készült beszámolónkat már korábban közzétettük – kattintson -, ahol a térség Jobbikos országgyűlési képviselője, Dr. Lukács László György felszólalása mellett Murányi Levente (’56-os Pesti Srácok Intézet Igazgatója, volt országgyűlési képviselő) és Tián József ezredes üzenetét is meghallgathatták a jelenlévők. A szombati nap fénypontjaként a Szent Korona hiteles másolatára tett esküt a mozgalom – mintegy – 150 új tagja.

A nap további részében (illetve a vasárnapi nap során is) a gyermekek medencés partit rendezhettek, amelyen túl a felnőttekkel közösen honvédelmi versenyen vehettek részt, a test- és arcfestés mellett természetesen – az rendezvény nevéhez hűen – önvédelmi oktatás is zajlott a rovásírás-oktatás, és kispályás futballverseny mellett.

… (folytatás és videók az eredeti cikkben)

(Vidék.ma – eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

 

Share