Nemti – rovástábla összefogással

együttműködés

Közösségi összefogással szeretnének egységes székely-magyar rovástáblát állítani Nemti bevezető útjain.

Egységes rovástáblák – egyre több

Folytatódik az egységes rovástáblák állítása, immár majd 300 település csatlakozott a Kárpát-medencében a mozgalomhoz. A táblaállító közösségek sokszínűsége a siker záloga, ahogy a összefogás ereje is. Nemti településen most civil kezdeményezés indult a táblaállítás érdekében.

(Rovás Info)

Tisztelt Nemti Lakosok!

Sok helyen találkozhatunk székely-magyar rovásos helységnévtáblákkal országszerte, és határainkon túl a Kárpát-medencében, emléket állítva az ősi írásmódnak, amely a magyar hagyomány fontos része. Nemcsak a település nevét, hanem kultúránk értékét, megőrzését is jelzik. Örvendetes, mert végre pártoktól, politikai gondolkodástól független összefogással készülnek.

2015. őszére a Nemtit bevezető Kossuth úton kis ünnepség keretében avatnánk fel a település határát jelző magyar rovásírással készült táblát, az érdeklődők, a táblaállításban résztvevők, azt támogatók számára, a helyi média bevonásával. Ezen túl a település két bevezető útja mentén kerülne elhelyezésre. Nekiláttam hát szervezni Falunkban a táblaállítást, mindannyiunk örömére, csatlakozva a Rovás Alapítvány mozgalmához, akik minden hivatalos részt és a táblagyártást is elintéző szolgáltatást biztosítanak.

Támogatókat, segítőtársakat keresek az anyagi feltételek előteremtésére civil szervezetek, magánszemélyek, önkormányzat részéről.

Kérem, pénzbeli adományával, akár ötszáz Forinttal is, amennyiben támogatni szeretné a kezdeményezést megteheti Nálam Hivatali időben, a Nemti Önkormányzati Hivatalban személyesen. Szeretnénk, ha minél előbb, már ebben a hónapban összegyűlne a tábla ára.

A tisztelt lakosok pénzbeli támogatásából megvalósuló rovásos helységnévtábla állítás támogatói névsora, az adományozó hozzájárulásával nyilvánosan elérhető lesz.

(Nemti – eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

Share