Tata – Ismét táblarongálás

Nemzeti írásunkkal rótt táblák lefújása magyarellenes bűncselekmény. Ezúttal itthon, Magyarországon.

4 nap alatt cenzúrázták a rovásírást az új, Tata várostábláin

Az állami ünnep előestején avatták fel a tatai jobbikosok azt a rovásírásos helységnévtáblát – amely az országban először – egy kerékpárúton fogadja a Tata városába érkezőket. A feliratot a hosszú hétvégén fekete festékkel fújta le valaki.

tatalefujva2

A tatai Jobbik alapszervezete a nemzeti ünnep előestéjén versekkel és beszédekkel avatta fel az ország első olyan rovásírásos helységnév-tábláját, amely egy kerékpárúton fogadja a városba érkezőket. A főúton is hirdeti tábla a város rovásírásos nevét.

A tábla előtt az Új Magyar Gárda négy megyei tagja állt sorfalat, miközben Tóth Endre városi Jobbik-elnök köszöntötte az egybegyűlteket. Kiemelte Kovács Attila ötletgazda szerepét, és szólt arról, hogy a tábla azt üzeni: nemzeti lelkületű, értéket teremtő és hagyományőrző emberek laknak Tata városában.

Vágó Sebestyén országgyűlési elnök örömét és büszkeségét fejezte ki, már csak azért is, mert a tatai az első tábla az országban, amely kerékpárúton áll.

Az avatáson részt vett Sneider Tamás, az országgyűlés jobbikos alelnöke, aki kiemelte: a Jobbik kormányzó pártként sem felejtheti el a mozgalmat, amelyet 13 éve indított, de beszélt a kazahsztáni magyar törzsről és arról is, hogy szép európainak lenni, de még szebb büszke magyarként annak lenni.

A Magyarok Szövetségének képviselője, Dorogi Éva rovásírásos és magyarságtörténeti előadásában tett meglepő állítása szerint Kazinczy Ferenc nyelvújító igazából hozzájárult nyelvünk elferdítéséhez.

(Kemma – eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

Share