Rovástábor – Szováta

Rovásírás tábornak adott otthont Szovátán az unitárius templom udvara – folytatása augusztusban.

Rovásírás tábor

Rovásírás tábornak adott otthont Szovátán az unitárius templom udvara. A tábor július 1-én kezdődött és múlt pénteken, július 10-én ért véget. A gyerekek a rovásírás mellett imákat, verseket meg énekeket is tanultak.

A táborban a gyerekekkel főként Varga Sándor lelkipásztor foglalkozott, ő tanította a rovásírást a gyerekeknek, amely mellett imákat, verseket, énekeket, mondókákat is tanított. A gyerekeknek külön volt német óra is, így aki kedvet kapott az napi fél órát tanulhatta a német nyelvet a lelkipásztor párjától. A német nyelvet tanuló gyerekek stábunknak elmondták a tábor ideje alatt tanultakat és még énekeltek is nekünk.

Amíg Zsolt, Johanna és Mária németet tanult, addíg a többi a gyereket Varga Sándor lelkipásztor foglalkoztatta. Varga Sándor elmondta, a gyerekek hét óra alatt tanulták meg a rovásbetűket.
A gyerekek nagyon jól érezték magukat a táborban, mindazok mellett hogy sokat tanultak is.
Biró Bettina Boglárka Bernadett is ügyeskedett a tábor ideje alatt, az mellett hogy ő is megtanulta a rovásbetűket, érdekes figurákat készített gyúrmából.
A tábor pénteken ért véget, a lelkipásztor elmondta a nagy érdeklődésre való tekintettel, augusztusban újabb rovásírás tábornak ad helyet az unitárius templom udvara.

(sovidek.tv – eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

Share