Rovásellenzők – belebuktak…

alt

Az egyetemes emberi kultúra, a magyar szellemi örökség szerves részét képező rovásműveltséget ellenezni, tiltani barbárság! Vannak, akik már belebuktak…

Baj-e ha valaki ellenzi a rovást?

Határozottan kijelentjük: Igen. Mivel egy írásműveltségről és a hozzá kapcsolódó egyetemes kulturális értékekről van szó, ennek tiltására, gyalázására és ellenzésére nincs se magyarázat, se mentség. Magánvéleményt természetesen bárki szabadon kifejthet, de a rovásműveltség becsmérlése, nemzeti írásunk használatának nyílt, vagy leplezett akadályozása közszereplő részéről elfogadhatatlan.

Miért ellenzi valaki a rovást?

A valóságban az ellenzés mögött általában emberi kicsinyesség (személyes ellentétek, a magán- és közérdek felcserélése), illetve tévesen értelmezett világnézeti, pártpolitikai pótcselekvés áll. Mindez legtöbbször a szakmai és történelmi ismeretek teljes hiányával, valótlanságokra történő hivatkozásokkal és nem ritkán szándékos csúsztatással párosul.

Mi történik a rovásellenzőkkel?

A rovásellenző közszereplők a nyilvánosság és a média, valamint aközösségi nyomásgyakorlás minden legális eszközét bevetve szembesítésre kerülnek hibájukkal, az okozott kárral a helyi, illetve szakmai közösségeik, valamint választópolgáraik előtt.

Belebuktak…

Azt még nem mondhatjuk, hogy a nemzeti értékeikre és jelképeikre, hagyományaikra büszke és azt megvédeni szándékozó választópolgárok elég erősek arra, hogy önállóan képesek legyenek a méltatlan közéleti szereplők, politikusok eltávolítására, de hangjuk egyre inkább számít. Így a rovótársadalom szilárd kiállása nemzeti írásunk érdekében már nem elhanyagolható mértékben gondolkodásra készteti az átlag szavazót is. Ezért a rovásüldöző és rovásgyalázó politikusok még több nyomásra számíthatnak a jövőben és a rovótársadalom mindent megtesz majd, hogy a “martfűi járat” mihamarabb értük jöjjön!

Martfű: Dr. Kiss Edit polgármester (2010-2014). 2014-es bukásához nagyban hozzájárult, hogy városa “rovásmentes szigetként”, csökönyös Rátót-ként hírhedt el a Tiszazugban. Az engedéllyel rendelkező táblát 2011-es betiltása után 4 évvel, 2015-ben állították fel.

Kapcsolódó cikkek:

Share