Trianon – letölthető feliratok

Trianon gyásznap volt és marad a jövőben is. Üzenete sem változik: a nemzeti összetartozás és a nemzetért való cselekvés szükségessége. Letölthető rovásfeliratok.

Rovásfeliratok emlék- és ünnepnapokra

A székely önrendelkezés melletti első tüntetések (2013) alkalmával készítette a Rovás Infó azokat a székely-magyar rovással készült feliratokat és zászlókat, melyeket aztán sok megmozduláson viszontláthattunk. Ezt követően minden emlék- és ünnepnap előtt mellékeljük a megfelelő feliratokat, s így már valóban csak akarat kérdése, hogy a rendezvények összképének állandó eleme lesz-e a nemzeti írásunk.

Trianon

A magyar történelem sorsfordító tragédiáinak egyik sorozatát jelképezi a messzi idegenben lévő kiskastély neve. Az országot feldarabolták, a maradék országrész sem nyerte vissza teljes szabadságát, a magyarokat határokon innen és túl azóta is üldözik. Két évtizeddel ezelőttig a sebeinket szinte még mutatni sem volt szabad, nem hogy gyógyítani, vagy megvizsgálni a tragédiához vezető okok mindegyikét. Pedig az – sokszor fájó, de – megkerülhetetlen feltétele a gyógyulásnak. Ugyanis eleddig főleg másokban – idegenek, ellenségek, világhatalmak – vélte megtalálni az elmúlt évszázad magyarsága a katasztrófa okait, de még mindig nem sikerült szembenézni azzal a ténnyel, hogy szűk látókörűség, széthúzás, önös érdekek és árulások nélkül az ellenségeink bármely álma még ma is csak hiú ábránd lenne.

Trianon emléknapjának üzenete tehát az is, hogy mai mindennapi ügyeinkben ne ismételjük meg az újabb “Trianonokhoz” vezető hibáinkat. Ez vonatkozik nemzeti írásunkra is, melynek jövőbeli használhatóságát nagyban befolyásolja az a magyarellenes szabványosítás története, mely egyelőre egy Rovás-Trianonhoz vezet. Pedig ennek kivédésére bárki megtehetné az első lépést, ha csak saját maga használatba veszi a székely-magyar rovást, például ünnep- és emléknapjaink alkalmakkor.

Feliratok

  • Mindent vissza!(PDF)
  • Nem, nem, soha!(PDF)
  • Vesszen Trianon!(PDF)
  • Igazságot Magyarországnak!(PDF)
  • Hiszek Magyarország feltámadásában.(PDF)

A molinó, tábla és egyéb feliratok készítéshez, vagy nyomtatáshoz letölthetők a rovásfeliratok PDF, vagy CDR (kattintson rá) formátumban.

(Rovás Infó)

Kapcsolódó cikkek:

Share