Rögeszmék – bevándorló plakát rovással? 2.

alt

Dúl a plakátháború nevű pótcselekvés. A drága trollkodás motívumvilágában a rovás is megjelent.

Rovásos plakát mém

Hol máshol, mint a 444.hu portálon hirdették meg az ún. ellen-plakátversenyt, amely a “nemzeti gumicsont”-on való aktív rágódásra mozgósítja a 2014-es választási év veszteseit… A közpénzpazarló politikai propagandára, gyanús pénzügyi hátterű másik politikai propaganda a válasz. Haszna egyiknek sincs.

Ami a rovótársadalom számára érdekes lehet, hogy a rovást tartalmazó változat különdíjas lett: “A zsűri ‘Nagymagyar’ különdíjasa, Haszán Zoltán emlékérem: Ágnes”

Emlékszünk, amikor még pár évvel ezelőtt a Societas ismerkedett nemzeti írásunkkal. A mostani baller fricska viszont legalább szakmailag rendben van. Csak így tovább, a végén még természetes lesz a rováshasználat 🙂

Rovásfeliratos rész: “csak tolmácsoknak van hely”

Pályázati felhívás (444)

Az egymilliárd forintos, bevándorlásellenesnemzeti konzultáció után a kormány újabb százmilliókat költ, hogy óriásplakátokon figyelmeztesse a Magyarországra tévedőket arra, hogy ne vegyék el a magyaroktól a munkát. Mindezt magyarul.

Ebből az alkalomból hirdettük meg a nagy plakáttervező versenyt, amire mostanra annyi nevezés érkezett, hogy alig győztük feldolgozni őket. Itt egy válogatás – nem feltétlenül a legjobbakból, hanem a legérdekesebbekből, és sajnos kénytelenek voltunk kihagyni egy csomó résztvevőt, főleg hogy a “vasárnap ne gyere”, meg a “hagyj fel minden reménnyel” változatokat egyenként legalább ötvenen beküldték. A verseny lezárult, mindenkinek köszönjük a részvételt, a pályaművekhez jó szórakozást kívánunk

A zsűri.

És egy másik, ezúttal pozítiv példa:

alt

Mátyás Zoltán munkája (Átrovó Oskola):
Ha Magyarországra jössz

(…)

Kapcsolódó cikkek:

Share