Rögeszmék – bevándorló plakát rovással?

Ismét rovásvíziót látott egy liberális médiamunkás. Vajon tanítják ez nekik valami földalatti továbbképzésen?

Rovásellenes nagykoalíció

Mint korábban írtuk, Abszurdisztánban nem elég, hogy sem az Alaptörvény, sem a Hungarikum törvény, sem a Nemzeti (?) Alaptanterv nem említi a székely-magyar rovásnak még a létezését se, de a magyar (?) közélet összes szekértábora kitermelte a maga rovásirtó csapatát, az evangélikus püspöktől és önjelölt nemzetvezetőtől kezdve, a posztkommunista milliárdoson, válogatott vidéki kiskirályokon át egészen az állami tisztviselőkig. Sőt, egyelőre első fokon, de most már hivatalos bírósági ítélet is van, mely igazolja, hogy a Földön egy ország bizonyosan üldözi a székely-magyar rovást: Magyarország.

Mindez történik 2015-ben, az ún. “nemzeti-polgári” … vagy valami hasonló védjegyű kormány regnálása alatt. Ennek fényében elég érdekes, hogy a balliberális tollnokok még mindig az “orbánizmus” számlájára írják a rovásműveltség terjedését…

(Rovás Info)

Rezzenéstelen arccal (Nullker)

Mi az, hat betű és rögtön sikerült mindenkinek megutálnia? PLAKÁT. Néhányan megpróbálnak nem tudomást venni róla, de akárcsak egy éjszakai vihar esetében, hiába csukjuk be az ablakot, a szél úgyis belekap és verdesi. Így tesz az Orbán-kormány is: lassan aludni sem enged, ha ahhoz tartja kedve. Immáron biztossá vált, hogy megvalósul a Kétfarkú Kutyapárt kezdetben abszurdnak tűnő ötlete az ellen-plakátokról, akkor viszont megdőlhet a plakátok farkasszemnézésének világrekordja. És közben mindenki löki a magáét. Hova jutsz 2015-ben, Magyarország?

Tény, a Jobbiktól történő szavazatrablás érdekében semmi sem szent. Ennek a folyamatábrának a mostani állomása a menekültügy olyan szintű és formájú meglovagolása, ami egyre inkább illeszkedik egy sajnálatos európai trendbe. Lassan 5 éve azt hallgatjuk, hogy mi, az emberek demokratikus úton adtunk nekik felhatalmazást a kormányzásra, ők pedig csak teljesítik a kötelezettségüket. Most már nemcsak Magyarország, hanem nagyjából az egész világ látja ennek az érvelésnek a fonákságait, sőt, szankciókkal fenyeget, ha tovább járunk a megkezdett “hős nemzeti” úton. Láthatóan viszont ez nem hatja meg túlságosan a kormány nagy politikacsinálóit. A Habony-műveket persze nem is ezért fizetik, hanem azért, hogy gyártsák csak, amit gyártani kell a szavazatmaximálás érdekében, meg azért, hogy bizonyítsuk mindenki előtt: Magyarország erős.

Valójában a térség egyik leggyengébb országa most a miénk. Egy leharcolt, mind inkább hanyatló, újfeudális rendszerben gondolkodó, jövőkép nélküli valami ez itt Európa közepén.

Akadnak azért véresszájú támogatók: vannak igazán jó keresztény fideszesek, akik simán odaállnak a kampány mellé, de a különféle legócskább szélsőjobbos portálokon kommentekben még olyat is olvasni, hogy ha igazán nagymagyarok lennének azok a fiúk a kormányban, akkor rovásírással kellett volna megcsinálni az ominózus három kiírást. Szeretem a humort, de ez itt erős. Milyen rovásírás? Halkan megkérdezném, hogy vajon ki a fene értené a feliratokat, amikor lassan négy millió valós vagy funkcionális analfabéta lesz Magyarországon. Ismét kérdezem, milyen rovásírás? Ez persze teljesen mellékszál, de ez is jelen van, ezzel is számolni kell.

(…)

Kárpáti Lóránt Máté

(Nullker – eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

Share